Stare pesme su zakon :)
Forum Zabava Muzika

Cranium   12.02.2021 u 00:42

Auuuuu koliko dugo nisam cuo ovo, inace pesma je smaracka kada ona vergla samo da mi ime ne zaboravis. Muzika je top, nije ni narodnjacka, ni funk, ni ne znam kako su uspeli. A njen najjaci deo traje samo desetak sekundi kad kaze "ne ja ne zivim ko drugi ljudi, dani su moji jako dugi." I ti trileri su otpevani na bliskoistocni, da ne kazem arapsko/turski nacin. Sto mene dovodi do zakljucka da je pesma prepevana. Sad me zanima koji je original.
prikaži ceo post
Ovo je zadnji post sa prethodne strane.
atom atom   12.02.2021 u 04:26

Kako brutalna obrada stare pesme.

atom atom   05.08.2021 u 23:03

Ojsaaa

Cranium Cranium   17.11.2021 u 17:03

Pesme koje su napunile 20 godina ove godine. Znam sve do poslednje. I dalje mislim da je razdoblje kasne devedesete pa sve do polovine dvehiljaditih najbolje za muziku zbog vise razloga, a nije samo nostalgija i slucajnost da sam ja bio prisutan i da sam slusao tu muziku. Objasnicu ukratko na sta mislim.

Cuje se ocigledno da je produkcijski pesma iz 1999 ili kasnija mnogo bolja od pesme iz 1992-1994 ili tako neke starije. Sta se desilo? Desio se tehnoloski bum bukvalno preko noci, i nije trebalo puno da se skupi studiji sa lajv snimanjima zamene kompjuterima. A i kompjuteri su za kratko vreme napredovali, bukvalno za par godina se doslo od peglice do mečke. Sve se to desilo u razdoblju u kome je ova muzika svrstana i zato ja ne mogu da ne kazem da kasne devedesete nisu prekretnica. Mladji ne razumeju ovo, ali mi koji se secamo muzike sa radio stanica koje su tada pustale malo starije hitove smo primecivali ooogromnu razliku u zvuku. Kvalitet zvuka je bio 10 nivoa iznad. A mogao je da ga priusti veci deo artista nego kada se snimanje svodilo na sviranje u studiju, i presnimavanje. Ne znam da li ste videli koliki broj razlicitih zanrova je na listi? Za svakoga ponesto, i za sve je bilo mesta. Na top listama si mogao da nadjes lagano rame uz rame numetal, rep i teen pop. Bez ikakvih problema. I to je ono sto je prelepo. Muzika je bila otvorena za sve, i svi smo sve slusali. Pre eksplodiranja tehnologije muzika je bila otvorena za rock i pop. Posle eksplozije, tamo negde 2008-2009 muzika je postala otvorena za pop i za electro muziku i to jako losu. A pritom se nije desilo nista revolucionarno na polju kvaliteta zvuka. Sem sto danas moze da se potera vrhunski zvuk i na telefonu, nista novo nije izmisljeno. Sve sto se u produkciji radi danas vec je otkriveno devedesetih.

Tako da jedna ljubav za starudiju. A i puca me nostalfija za muzikooom. Zasto toga vise nema.
FoX FoX   15.12.2021 u 21:28

Kakva muzika... Samo je kvari ovaj nemački jezik

Kraftwerk - Das Model
Cranium Cranium   22.09.2023 u 20:31

Ajmo malo oldschool Ališe.

Zbog ovakvih pesama ja i dalje nju čekiram iako samo pretrčim preko novih albuma jer mi nisu vise bliski. Klasicne piano balade koje nemaju ni ritam vise. Previse je otisla daleko od komercijale. Jedino kad gostuje neki reper ili nesto baci mracniju verziju sebe i podseti kakva je bila.

Jedina riba za koju garantujem da moze lagaaano da se vrati u svoj stari kraj (Harlem) i da je niko nece pipnuti jer ima postovanje Njujorka. Pored nje jedino Fifti moze da ode u najcrnje krajeve Queens-a i da mu niko nista ne uradi jer svi znaju odakle je dosao. Tako i ova.

E sa ovog novog albuma sto ga izdade pre godinu dana a ja nisam ni video. (U kojoj brzini ja zivim j**ooote) prva pesma je bombaaaa, a ostale me vracaju u realnost. 🤪🤪🤪

Forum početna