Cranium Cranium   30.11.2016 u 14:20

FoX (30.11.2016/13:07)
atom i zvez ,ja bih pre rekao da to što vi imate to su vizije

hahah kran,pa moguće da su naši životi samo sećanja ako izuzmemo sadašnjost
Ne znaju oni šta je pravi deja vu. Oni možda imaju snovidjenje što bi Marčelo rekao.

A šta lisice ako mi proživljavamo iznova i iznova isti život, koji je realno kratak kao tren, a mi ga merimo u godinama. Šta ako se deja vu javlja na milisekundu, ne znam ni ja kako. Da nam pokaže na šta je naš mozak spreman kad bi znali da ga koristimo više od par procenata. A pokazao nam je da je naš život (bio stvaran ili ne) itekako linearan, iako mi mislimo da kontrolišemo nešto, on se ustvari iznova i iznova ponavlja. U jbt, od ovoga može film da se napravi. A ima sigurno.
Cranium Cranium   30.11.2016 u 14:21

Zvezdas (30.11.2016/13:13)
kako mogu da budu vizije? ako ti nesto sanjas a nije ti se desilo ranije,i to sanjas i dogodi se posle u stvarnosti sta god bilo nema veze viz
Zvez jel tvoja čuvena baba vanga imala vizije ili deja vu?
Zvezdas Zvezdas   30.11.2016 u 14:25

Cranium (30.11.2016/13:21)
Zvez jel tvoja čuvena baba vanga imala vizije ili deja vu?
Dva razlicita pojma. nznm sta sa tim hoces da kazes.
Cranium Cranium   30.11.2016 u 14:52

Zvezdas (30.11.2016/13:25)
Dva razlicita pojma. nznm sta sa tim hoces da kazes.
Neću ništa da kažem, hoću da te pitam. . Vizije ili deja vu? Nije bitno šta želim da kažem, bitan je odgovor.
atom atom   30.11.2016 u 15:08

Vidiš da ni naučnici nemaju objašnjenje šta je ustvari deja vu,tako da ne možeš @cranium da tvrdiš da deja vu ne izazivaju snovi.
martin martin   30.11.2016 u 15:09

Meni se čini kao da jedan san sanjam dve hiljade godina. Sanjam školu,grad itd. Ponekad sanjam kao da je hiljadu i osamsto i neka godina,a sve izgleda isto kao u 21 veku. Takođe sanjam devedesete,sedamdesete. Sanjam svoju kuću pre jedno dvadesetak godina. Ljudi,vi ne znate kako je to realno. Možda se to stvarno događalo u prošlosti. Bezbroj puta sam sanjao školu,i svaki put je neki novi događaj. Izgleda kao pre četrdesetak godina. Sanjam neopisivo čudne snove.
FoX FoX   30.11.2016 u 15:45

Zvezdas (30.11.2016/13:13)
kako mogu da budu vizije? ako ti nesto sanjas a nije ti se desilo ranije,i to sanjas i dogodi se posle u stvarnosti sta god bilo nema veze viz
Pa to su vizije brt
Kad nešto sanjaš i to se dogodi to je vizija.Evo i definicije šta vizija znači - hr.wikipedia.org/wiki/Vizija

ukratko - VIZIJA = slika koju stvara mašta bez nužnog uporišta u stvarnom, materijalnom svijetu (u snu, u halucinaciji); priviđenje, ukazivanje

haahha kran pa moguće brt,sve je moguće.Više ništa ne može da me iznenadi

Ali činjenica je da malo znamo o mozgu i malo obraćamo pažnju na neke "natprirodne" stvari koje proživljavamo u našem životu.

Meni je zanimljivo to što su naučnici uspeli da odu u svemir npr,šalju sonde na mars itd a ne mogu mozak da skapiraju...ili mogu a neće da nam kažu jer bi onda nastao haos kada bi svi ljudi znali šta sve možemo sa mozgom da uradimo.

Martine,i ja sanjam osnovnu školu baš često...ne znam u čemu je fora ali redovno sanjam osnovnu školu i neke nove avanture...
Cranium Cranium   30.11.2016 u 15:54

atom (30.11.2016/14:08)
Vidiš da ni naučnici nemaju objašnjenje šta je ustvari deja vu,tako da ne možeš cranium da tvrdiš da deja vu ne izazivaju snovi.
Tebra, ti spominješ neke snove. Kako si dobio fon od sestre, jer si sanjao isto tako neki san kako dobijaš fon. Ajde mi objasni po čemu je to deja vu? Jesi ikada doživeo deja vu kao ja i welicko ili fox? Da te usred dana pukne osećaj da si već bio u toj situaciji. Možda ima veze sa snovima, ali nema nikakve veze sa ovim što zvez i ti pričate.
Zvezdas Zvezdas   30.11.2016 u 15:59

sta te pukne ? to moze da imas neki problem zdravstveni,nema dileme da je atom po tom pitanju u pravu prvo treba raskrstiti sta je sta...
Cranium Cranium   30.11.2016 u 16:03

FoX (30.11.2016/14:45)
Pa to su vizije brt
Kad nešto sanjaš i to se dogodi to je vizija.Evo i definicije šta vizija znači - hr.wikipedia.org/wiki/Vizija

ukra
To to lisice. Kako ponekad srce ne sluša pa preskoči pomalo, kako mišići krenu sami od sebe ponekad da se trzaju. Zašto nam se i um ponekad ne bi "oteo kontroli" i pokazao nam nešto novo na šta mi nismo spremni i na šta ne možemo da utičemo. Aj nek neko izazove sebi aritmiju srca voljno. ku**c. A dešava se svima ponekad. Ili mišići koji nam se kontrakuju sami od sebe. Za to naučnici imaju objašnjenje zašto jer je prostije za shvatiti. A mozak je mnoooogo teško skapirati, tako da ako se desi neki ispad kao vizija, deja vu i svašta nešto, to je nemoguće objasniti. A imamo ih svi, bar deja vu.

PS.....Ovo što sam sad napisao je sprdnja, šta bi bilo kad bi bilo. Ne mislim ja ovo stvarno jer ne znam kako mozak funkcioniše.

Forum početna