EDM Muzika
Forum Zabava Muzika

Welicak94 Welicak94   23.04.2022 u 11:49

Klasični BigRoom novitet na RaveCulture:

Sve češće viđam ovog Husmana, videćemo da li će biti nešto kvalitetnije od njega.
FoX FoX   23.04.2022 u 19:45

Welicak94 (23.04.2022 / 09:49)
Klasični BigRoom novitet na RaveCulture: youtu.be/EUY4xySQwyk Sve češće viđam ovog Husmana, videćemo da li će biti nešto kvalitetnije od njega.
Spominjao sam Husmana ranije. Ima ok pesme. Doduše poslednje 2 koje je izbacio mi nisu nešto, The Last Time i ova Desperados...
Cranium Cranium   24.04.2022 u 19:54

Ajmo malo guilty pleasure pesmica koje smo svi znali a mogu da prodju kao EDM. Usput cu i da prokomentarisem iste.

Ali bukvalno smo odrastali u laži, tjst većina klinaca je rasla u laži da je Funky G grupa koju čine Gagi i Anabela. Hahahahah. Oni su tu bili čisto estetski, klovnovi koji su plaćali da igraju uz pesme koje se vode kao njihove. Prava pevačica grupe Funky G izgledala je sasvim drugačije od Anabele. Kasnije se saznalo da je glavni vokal grupe bila Marija Mihajlović, i ne samo te grupe, već i drugih hit grupa kasnih devedesetih i ranih dvehiljaditih. Da je bila pametna, da je napravila svoju grupu, sad bi verovatno bila mnogo mnogo bolje finansijski obezbedjena. Celu karijeru je ostala iza scene, uz bek vokale, aranzmane i ostale studijske zavrzlame. 70% pesama ranog Funky G je ili pokradeno ili kupljeno.

Evo i ova. Mislim da je original Savage Garden.

Ajooooj, koji blaaam.

Morandi pre Morandija, KSHMR pre svih....Čeda Čvorak. Hahahahahah. Ali što je najgore, mislim da je on legit producirao sve pesme Lune. Ima skila brat.

Aj recite na koju pesmu podseca uvod, ja sam sad skontao da lici na neku KSHMR sa onog Jungle EP.

I evo necu vise majke mi.

Naleteo sam na neki intervju Anabele pa sam se trigerovao jer se ona i dalje drzi kao pevacica. Druzeee da ti nije bilo Marije i turaka, nikada niko cuo ne bi za tebe. A onda mi naislo i ostalo.
FoX FoX   26.04.2022 u 22:58

Cranium (24.04.2022 / 17:54)
Ajmo malo guilty pleasure pesmica koje smo svi znali a mogu da prodju kao EDM. Usput cu i da prokomentarisem iste. https://youtu.be/jFiSNH0hj5M
Dance 90ih je sasvim ok. Mada nisam nikad nešto bio zaludjen niti sam slušao aktivno. Sećam se da je ćale ranih 2000ih kupovao diskove od komšije preko puta naše zgrade. To su uglavnom bile strane stvari, kvalitetan izbor  Na jednom disku mix kompilacija stranih the best of dance 90's. Dobra kompilacija je bila. Šteta što je taj disk propao u zemlju...
Tako da sam uglavnom slušao strane pesme. Tu su bili i albumi Snap-a, Nana, Roxette itd. Čak je uzeo i Batman Soundtrack cd   I tu je bilo zaninljivih numera. Pa i kasete domaćih ex-yu rock.
Tako da mi je drago da sam od ranog detinjstva imao priliku da slušam razne žanrove. U to vreme muzika nije baš bila lako dostupna kao danas...
Ali nažalost domaći dance nije bio na meniju  Tek sam možda 2004,5 čuo domaće hitove 90ih od ortaka.
danix danix   27.04.2022 u 09:57

Dance
Welicak94 Welicak94   01.05.2022 u 18:30

Jedna pesma iz 2017. godine od Blasterjaxx-a koja nam je mozda promakla. Dobra.
Cranium Cranium   05.05.2022 u 01:24

FoX (26.04.2022 / 20:58)
Dance 90ih je sasvim ok. Mada nisam nikad nešto bio zaludjen niti sam slušao aktivno. Sećam se da je ćale ranih 2000ih kupovao diskove od komšije preko puta naš
Ma meni se domaći dens devedesetih gadi pravo da ti kažem. Bar ono oci boje duge, tek je 12 sati i ostala sranja. Pre bih slusao j**enu koloniju nego to. Srecom, rano sam provalio stranu muziku pa nasu nisam ni slusao preterano. Znam gomilu pesama naravno jer ne mozes ih izbeci, ali sam za svoju dusu sam slusao stranu. Mozda za vikend napravim jedan moj poduzi post o omiljenim dens pesmama kad sam bio klinac.

Jao znas da mi cale pobacao gomilu diskova koje sam stekao u podrumskim prostorijama na NBG. Sine dusa me zabolela, deo mene je umro. Hahahahahaha. Trebao sam ja to da pregledam jos jednom, sad je beskonacno pitanje, da li je tu bilo nesto sto nije smelo da se baci. Sto kazes, gomila kompilacija. Jbt u to vreme je Bravo casopis izdavao diskove fazon jednom u dva tri meseca. Kompilacija hitova. Hahahahaha, ja sam kupovao bravo mrtvi da bih dobio disk. Hahahahah. Ko se seca toga. I naletela mi anegdota sada, pisacu u temi uspomene iz detinjstva. Kad sam se stekao da kupim bravo a da me ne vide.
FoX FoX   05.05.2022 u 21:21

Cranium (04.05.2022 / 23:24)
Ma meni se domaći dens devedesetih gadi pravo da ti kažem. Bar ono oci boje duge, tek je 12 sati i ostala sranja. Pre bih slusao j**enu koloniju nego to. Sr
Oči boje duge... Prva pesma koja mi je otkrila postojanje "dance '90"   ali ako me sad pitaš da ti navedem 5 dance pesama iz tog perioda... Teško  

Ahahhah bravo časopis   Da, truba da te vidi neko da kupuješ bravo časopis i da pomisli da ga kupuješ jer ti treba poster Britney Spears

Sećam se da je bila pomama u osnovnoj za poster Tokio Hotela, valjda iz Bravo časopisa  Pederčići u nekom liftu, lakirali nokte... Ja gledam i ništa mi nije jasno, ni ko su ni šta su
Welicak94 Welicak94   07.05.2022 u 18:37

Kungs - Clap Your Hands
Isprva mi se ova pesma nije dopala, ali čuh je na radiju pre neki dan (AS FM) i počeo sam da pevušim u fazonu kako dobra pesmica... i evo je sada u plejlisti
Welicak94 Welicak94   07.05.2022 u 18:39

FoX (05.05.2022 / 19:21)
Da, truba da te vidi neko da kupuješ bravo časopis i da pomisli da ga kupuješ jer ti treba poster Britney Spears
haha ja baš imam taj poster Britni S.

Forum početna