Friends
Forum Zabava Serije

Prikaži rezultat ankete
Edy Edy   28.01.2016 u 22:49

Inače. Friends i slične serije bez onog background smijeha teško da bi bile ikome zanimljjive

youtube.com/watch? ... bcKt0

evo scena gdje je smijeh uklonjen niđe veze

ili ovo

youtube.com/watch? ... bLHqs

PS: uporedite sa ovom scenom: youtube.com/watch? ... 5dZq4 sa ovim smijehom ko dan i noć. Jbg nije to to, ako mora da dodaje smijeh da bi mi bilo smiješno :/
Cranium Cranium   28.01.2016 u 23:23

Pogledaću kasnije. Imam dooosta replika. ;-)
Cranium Cranium   29.01.2016 u 00:31

E ovako, prvo ovaj post o smehu itd. :-). Gledaj, to je sitcom. Dakle komedija situacije. Glavna karakteristika sitkoma kao žanra komedije je sledeće. Imaš par likova, jedan filmski studio gde se snima, scena (u prijateljima je to stan, kafić ili drugi stan) , publiku koja prati snimanje i smeje se na fore. Nekada se radilo sa živom publikom, ali se ta praksa promenila i počeli su svi da koriste nasnimljeni smeh. Ali izvorni sitcom je bio pred živom publikom. Ukratko, to je nešto kao pozorište. Dakle tekst i gluma i sve je prilagodjeno za formu sitkoma. Kad neko kaže foru i publika krene da se smeje, normalno da ćeš ga sačekati par sekundi i nastavljaš sa tekstom. Toliko o tome, e sada malo o linkovima koje si postovao. Prvi link????? Zašto misliš da je to neki reprezentativan klip?. To je napravio neki hejter , da dokaže kako su prijatelji glupa serija itd. Smešna je bila situacija, ne replika. Da si gledao seriju znao bi da su se 2 epizode pre toga Ross i Rachel mrtvi pijani venčali u Vegasu, i da je Rachel jurila Rossa da bi ga naterala da taj brak poništi. Medjutim, kako se Ross već 2 puta pre toga ženio i oba braka su mu propala (prva žena mu je ispala lezbejka, a druga ga je ostavila 5 minuta nakon venčanja jer je uspeo da izgovori pogrešno ime pred matičarem) , i ovaj treći, ma kako bedan bio on rešava da spase. Čak i ako Rachel nema pojma da je još udata za njega. Kao što rekoh, sitcom....komedija situacije. E da, da znaš kakva je lujka Fibi, znao bi da ona ima te uvrnute izjave. Ona nije glupa, nego udarena. Pogrešno percipiraš. Ali o tome u sledećem postu, kad pročitam lepo šta si napisao za svakog od njih. A pauze izmedju fora su tu da bi se ispoštovala forma i gledaoci. E a što se tiče drugog klipa, taj koji je izbacivao smeh iz klipa je izbacio i Ross-ove reakcije. Kako pljuje i psuje u kabini, dakle osakatio je foru. I opet, pauze su tu da ispoštuju. I da , verovatno nemaš taj smisao za humor ka blagom rasizmu. Meni je bilo smešno isto kao i sa publikom. I da, da završim ovaj deo o sitkomima. Imaš zilion serija sa nasnimljenim smehom, recimo štrebere koje toliko voliš a ti se baš uhvatio prijatelja? Mile kontraš. Hteo ti da priznaš ili ne, prijatelji su najbolji Američki sitcom svih vremena.
Cranium Cranium   29.01.2016 u 01:11

Ajmo polako.

1. Serija Friends je snimljena pre serije Joey. I da, Matt LeBlanc glumi istog lika, jer gle čuda. Joey je lik iz serije Friends. Dakle, nazovimo to kao nastavak avantura ovog propalog glumca i ljubitelja sendviča nakon razilaženja sa ostalih 5 prijatelja.

2. Chandler ozbiljan??? Čovek koji se kupa sa patkicama u kadi, vozi autiće, zaj**ava sve oko sebe svuda gde se nadje, čak i na poslu. Čovek koji zbija šale svaki put čim mu malo prostora daš i smišlja najgluplje viceve. On ozbiljan? Mora da nisi lepo uhvatio. Ima on svoje ironične momente, ali to nije pravi Chandler Bing, pravi Chandler je onaj koji se zaglavi u banci sa modelom Victoria Secret i nema hrabrosti sat vremena da progovori, drzi monologe u glavi. Šta bi trebao da uradi da joj zapadne za oko, asamo se sve više uvaljuje u govna.

3. Phoebe nije glupa plavuša, Phoebe je opičena plavuša. Veeeelika razlika. Veruje u sve i svašta alternativno, ali glupa nije. Peni iz štrebera je glupa plavuša, ova iz prijatelja jok.

4. Ross je posle Chandlera najjači lik, i ne znam kako si ga proglasio za jadnika. Verovatno si gledao prvu epizodu kad je bio sav u bedaku. Ross-a ne možeš da ne voliš. On je najsličniji Šeldonu sa smaranjima i ispravkama. Ali je štreber sa merom i zanimljiv, Šeldonu se cela uloga zasniva na štreberisanju. Ros ima 100 karakteristika. I da, kakva je ono nebuloza da je poznat po žirafi iz Madagaskara? Hmmmm, on je primao milion dolara po epizodi za ulogu Rossa Gelera, tako da poznat je po ulozi Rosa , a ne neke žirafe. I svi ostali takodje.

5. Monica bolja od ostalih???? Da te čuje fox, ubio bi te. Meni je ona smešna, ali nije kao Fibi ili Rejčel. I da, ono sa ćurkom na glavi ima svoju pozadinu. Siiiiitcoooooom.

6. Rachel, okej. Nju nisi ocrnio sem što si rekao da joj je izgled glavni kvalitet. Ne slažem se. Odlično glumi, ali ajde. Tebi ne može čovek dokazati.

Uglavnom, ovih 6 ljudi je obeleženo ovim ulogama i ne trebaju im druge. Jer su ovu seriju snimali 10 godina, za to vreme su dobili para i obezbedili i unuke i praunuke. Sada mogu da se posvete stvarima koje vole, a to nije pošto poto film. Evo Peri radi u pozorištu i boli ga uvo za filmove i pare. Dakle, hejterski pristup ti ne dozvoljava da primetiš glavnu poentu serije. A to je da ovih 6 prijatelja upravo opisuje nas same i sve naše prijatelje. Karikirano ali to je to. Ko nema ortaka kao što je Ross? Smotanka. Ko nema ciničnog i ironičnog podj**avača u društvu? Moram da priznam da sam ja manje više takav. Ko nema ortakinju koja je bukvalno kao mama cele ekipe? Ko nema ortaka koji može vola da pojede, i opet je gladan. Ko nema ortakinju ludaču koja bi se pobila na jedan zbog nekog najglupljeg razloga. Dakle, ne vredi da gledaš ako samo loše tražiš u seriji. Ako su ti štreberi odlična serija, a ovo loše, onda stvarno ne znam šta da ti kažem. Verovatno sam ja oldskul.
twistex twistex   29.01.2016 u 09:17

ajmo publika svi u glas: Cranium Cranium Cranium
Edy Edy   29.01.2016 u 12:43

3. Phoebe nije glupa plavuša, Phoebe je opičena plavuša. Veeeelika razlika. Veruje u sve i svašta alternativno, ali glupa nije. Peni iz štrebera je glupa plavuša, ova iz prijatelja jok.

hahahah! znao sam da ćeš ovo reći! Penny nije glupa ona je normalna, ostali likovi su abnormalno pametni u toj seriji To je sasvim druga stvar

1. Serija Friends je snimljena pre serije Joey. I da, Matt LeBlanc glumi istog lika, jer gle čuda. Joey je lik iz serije Friends. Dakle, nazovimo to kao nastavak avantura ovog propalog glumca i ljubitelja sendviča nakon razilaženja sa ostalih 5 prijatelja.

Očigledno da glumi istog lika zbog čega i kažem da ne valja Ne zna glumiti ništa drugo Mislim halo, lik glumi propalog glumca gluma mu je na mjestu

Ali ne ozbiljno, recimo da je ovo kako bi Joey trebao da bude prikazan, u tom slučaju lik je jednostavno loše napisan u skriptu. Svejedno razlog, Joey kao karakter je užas.

2. Chandler ozbiljan??? Čovek koji se kupa sa patkicama u kadi, vozi autiće, zaj**ava sve oko sebe svuda gde se nadje, čak i na poslu. Čovek koji zbija šale svaki put čim mu malo prostora daš...

Ozbiljan u odnosu na ostale. Ne može nijedan karakter biti ozbiljan u ovakvoj seriji Ali kao što tvoj primjer kaže, one je više introvertirana ličnost. Humor mu je riječima, dok ostali gone onaj pretjerani, mister bean humor. On je vjerovatno najbolji u seriji, zbog ovog.

4. Ross je posle Chandlera najjači lik, i ne znam kako si ga proglasio za jadnika. Verovatno si gledao prvu epizodu kad je bio sav u bedaku. Ross-a ne možeš da ne voliš. On je najsličniji Šeldonu sa smaranjima i ispravkama. Ali je štreber sa merom i zanimljiv, Šeldonu se cela uloga zasniva na štreberisanju. Ros ima 100 karakteristika. I da, kakva je ono nebuloza da je poznat po žirafi iz Madagaskara? Hmmmm, on je primao milion dolara po epizodi za ulogu Rossa Gelera, tako da poznat je po ulozi Rosa , a ne neke žirafe. I svi ostali takodje.

Da te pitam po čemu je još poznat? Uzmi bilo kojeg glumca, ne možeš reci da on jedino što ima je jedna jedina TV serija/film Teško da se takvi mogu nazvati glumcima Ako glume jednog te istog lika stalno A to što on prima milju po epizodi je, koliko vidim tek na kraju serije, kada je serija postala užasno popularna, opet kažem, jer nije zaslužila slavu ni 1%. To je kao da kažeš jer Cristiano Ronaldo prima nekoliko desetina miliona dolara, da je on kao zaslužio to sve te pare i da je najbolji fudbaler u historiji jer je najplaćeniji? Ne pratim fudbal ali mislim da je očigledno da pare = kvalitet

Mislio sam da bar TI znaš da pare ne čine kvalitetnu ekranizaciju :/

A Ross jeste jadnik, gledao sam koju epizodu u prvoj sezoni pa preskočio ostatak i gledao dalje sezone da vidim šta je to fazon. On i dalje glumi jadnika većinu vremena On je ono kao cmizdravac, da tako kažem.

5. Monica bolja od ostalih???? Da te čuje fox, ubio bi te. Meni je ona smešna, ali nije kao Fibi ili Rejčel. I da, ono sa ćurkom na glavi ima svoju pozadinu. Siiiiitcoooooom.

Kad kažem bolja od ostalih, mislim na Fibi i Joeya, i možda Rossa. Sitcoooom ne vrijedi biti proglašen najboljom serijom u historiji kako mnogi kažu za Friends

6. Rachel, okej. Nju nisi ocrnio sem što si rekao da joj je izgled glavni kvalitet. Ne slažem se. Odlično glumi, ali ajde. Tebi ne može čovek dokazati.

Ne kažem ja da loše glumi, rekao sam da dobro glumi ali ništa posebno.

-----------

Sve u svemu, serija nije loša, ali ne zaslužuje ovoliki Hype i 10/10 kako mnogi kažu. Ja joj ne bi dao više od 6/10 i to samo ako zanemarim Joeya koji mi ide na živce do bola kad god ga vidim.

Po čemu je eto Friends drugačiji u odnosu na tone i tone drugih sitcoma? Ni po čemu vala Ja ih znam dosta gdje ima puno manje dosadnih likova i orginalniju okvirnu priču. Oni su bukvalno grupa prijatelja koji ne rade ništa zanimljivo. Bacaju glupe fore svako malo. Gdje je End priča? Šta je posebno u njoju odnosu na druge sitcom-e? Ništa vala
Cranium Cranium   29.01.2016 u 14:04

Tebra, ne znam zašto sam se upuštao u debatu sa tobom a znao sam kakav si trol.

Jednostavno ne igraš "odbranu" argumenata već odmah napadaš novim subjektivnim mišljenjima i kvazičinjenicama.

Ja sam sve lepo rekao šta i kako mislim, a ti si samo izignorisao ono gde više nema prostora za diskusiju. Vrlo vrlo otmeno izvlačenje. A i tamo gde igraš odbranu argumenata, igraš je novim napadima i izvrtanjem mojih reči. Ali nema problema. Objasniću ja lepo. Očekujem i od tebe da ne ignorišeš temu i ne vrdaš jer to kod mene ne prolazi. :-). Dakle, ovo za smeh si izignorisao, znači slažeš se. Idemo dalje.
Cranium Cranium   29.01.2016 u 15:01

1. Pričali smo o liku Fibi, ti si rekao kako je glupa plavuša, ja ti odgovorio da nije glupa nego otkačena. Da si je gledao duže od nekoliko scena skapirao bi da je takva. (To sam rekao u postu o smehu) , i da je ako ćemo iskreno. Peni je glupa plavuša a ne Fibi. A tvoj komentar na celu ovu diskusiju o Fibi je......PENI NIJE GLUPA, OSTALI SU PREPAMETNI. Kapiraš to trolovsko ignorisanje diskusije i poturanje svojih nekih činjenica.

2. Za Dzoia kažeš da glumac Matt LeBlanc ne ume da glumi jer glumi istog lika. Ja ti objasnim da je to i zamišljeno kao ista uloga. Samo nastavi gde je stao. Ista uloga, istog čoveka glumi. Dakle bilo bi apsurdno da glumi različito jer je isti lik u pitanju. A tvoj komentar je.....OČIGLEDNO DA GLUMI ISTOG LIKA, ZATO NE VALJA. Nastavljaš sa teranjem po svome iako su sve činjenice na mojoj strani. To da li on ima drugu ulogu sem Dzoia na TV je drugo pitanje, ali ti si ga optužio da u dve uloge glumi isto, verovatno ne znajući da je to nastavak iste uloge. Uglavnom zeznuo si se. ;-)

3. Oko uloge Čendlera si rekao da je ozbiljan jer si takav utisak stekao na osnovu par scena koje si pogledao. Ja sam ti rekao da je apsolutno neozbiljan, a ti kažeš da je njegov humor na rečima za razliku od ostalih koji su Mister Bin fazon. Imam samo da ti kažem uzmi pogledaj i videćeš da i drugi imaju isti taj humor kao Čendler, samo ne tako izražen. Jer to je karakteristika njegivog lika. Sili humor i dosetke kad god može, jer tako brani nesigurnost i komplekse iz detinjstva. Nisi gledao seriju i ne možeš da sudiš, hteo ti ili ne. . Evo pitaj ostale jesu li ostali na glupi Mister Bin fazon. :-).

4. Ovo oko glume i Rosa si majstorski zapetljao, kapa dole. Ali nisi ti moj kalibar.
Pazi, rekao si da je Ros tipičan jadnik u grupi i da je POZNAT po žirafi iz Madagaskara. Apsolutna glupost, ne znam kako TI možeš to da izjaviš. Onda sam ti ja rekao da je on poznat po ulozi Rosa Gelera, i da je na osnovu toga koliko je bio uspešan u tome dobijao po milion dolara po epizodi. Dakle pričamo o ulogama po kojima je poznat, ne o kvalitetu kao glumca. Ti si izvalio glupost kako je poznat po žirafi. E kad sam ti objasnio po čemu je poznat, ti si počeo da pričaš o glumi i parama. Ni za glavu ni za rep sa tobom. Ali polako, umem ja. Dakle, novac naravno da nije bitan, nisam to ni rekao. Samo sam ti spomenuo da je on za ulogu Rosa Gelera bio plaćen 1 milion po epizodi, što je dovoljan pokazatelj popularnosti serije i tog lika. A ne neke žirafe. Čak si krenuo i da analiziraš koliko je ta žirafa bitna. I ne nisi u pravu da je loš glumac, facijalna ekspresija za sitcom mu je bolja od svih njih zajedno. Ti ne možeš da sudiš jer nisi gledao ništa sem par epizoda u najboljem slučaju.

5. Monika nije bolja od Fibi i Rosa sigurno, bar meni. To je subjektivno. Eto recimo, tebi se svidela više od ostalih. Foks ne može da je smisli. Sve je to subjektivno. Meni je isto za maaaalu nijansu gora od ostalih, ali i dalje odlična za ulogu.

6. Kažeš da Rejčel glumi onako. Ništa posebno. Jesi ikada bio u pozorištu i gledao komediju? :-). To je komedija, neće skakati u ledenu vodu i smrzavati se kao Di Caprio (za koga želimo da konačno osvoji tog Oskara) Dakle, ajde navedi mi nekog lika iz sitcoma (bilo kog) koji je pokazao "dobru" pravu glumu. Jer to je komedija, facijalna ekspresija, "preterane" reakcije itd. Ne očekuj glumu za Oskara, jer to nije prikladno za komedije. Ajde navedi mi nekog komedijaša koji razbija kako glumi, po osnovnim standardima glume , izadji iz koncepta komedije jer si kod "prijatelja" očito izašao.

I za kraj, ja ovoj seriji dajem 10/10 jer je originalna, zanimljiva i bolja od svih drugih sitkoma. Neću ti reći zašto, tjst već sam ti rekao ali dzaba tebi. Ja ti kažem zašto su prijatelji tako dobro prošli, ti me pitaš opet.

PS..... Setio sam se filma Bruce Almighty sa Dzimom Kerijem i Dzenifer Aniston. Eto i po tome je poznata npr. Metju Peri je imao par odličnih filmova takodje pre ovog sa Zak Efronom koji nisam ni gledao, kao ubica mekog srca sa Vilisom npr. Za ostale ne mogu da se setim, ali verujem da imaju i oni zapažene uloge. Tako da mislim da si poklopljen. Isti si kao moj ortak, vrda levo desno. Ali ja sačekam i poklopim sve jer se držim debate.
Tommy Tommy   29.01.2016 u 20:41

Edy trol
Vidi Joeya kako uci francuski
youtube.com/watch? ... XNcD4
urnebes
Cranium Cranium   29.01.2016 u 20:50

Ahahahahahah, ali svaki put izgovori drugačije.

Forum početna