Friends
Forum Zabava Serije

Prikaži rezultat ankete
Cranium Cranium   29.01.2016 u 20:53

Zipa ovo. m.youtube.com/watch?v= ... gSBh0 Kad glumi u onom filmu o WW1. Kad ga napljuvao partner. Pa mu posle objasnio zašto pljuje dok glumi.

1:55 Picture? What picture??? Pljuuuus. Ahahahahahah.
Tommy Tommy   30.01.2016 u 20:43

Ross i kožne hlaće
youtube.com/watch? ... WaYzY
Ross izbjelio zube
youtube.com/watch? ... Cvr30
Cranium Cranium   30.01.2016 u 22:21

Ahahahahahaha, sija u mraku.
Edy Edy   31.01.2016 u 01:51

@Cranium (29.01.2016/13:04)
Tebra, ne znam zašto sam se upuštao u debatu sa tobom a znao sam kakav si trol.

Jednostavno ne igraš "odbranu" argumenata već odmah napadaš novim subjektivnim mišljenjima i kvazičinjenicama.

ne kontam o čemu pričaš ali eto i nisam ništa ignorisao. Na šta misliš?

Ja sam rekao da ne volim background smijeh svako malo i da to obara kvalitet serije. Ovaj tip u friends je najgori. Toliko je istaknut i to ga puste nakon što bude neki gag, kao kažu, i onda puste ga, i uvijek isti, i strašno ide na živce nznm kakav je u sezoni 9 ali iz početka je užasno urađeno Isto kao da sve čekaju da oni kažu nešto smiješno i neko tjera publiku da se zasmije 2 sekunde Loš sound editing Nije loše urađeno ako je suptilno, ali ovaj u Friends baš bude u oči (ili u uši, da budem precizan ).

Inače, zbog smijeha nisam dao 6/10 ocjenu kao max (i to je poklonjeno), već zbog svega ostalog navedenog

It ovo za smijeh samo napomenuo upola radi šale da ne bude svađe sa fanovima jer kritikujem seriju u postu prije (ali izgleda da kranium *ehem* fanboy *ehem* je baš to uzeo da se svađa oko toga)

Ali ozbiljan sam bio za humor, i ne samo za Friends već u druge serije Recimo za big bang theory, koji je daleko bolji (bar u prvim sezonama) od Friends ( moje mišljenje ), isto, ukloni laugh track i nije gotov nimalo smiješno

A ti napisao čitav post o tome šta je sitcom i što taj smijeh treba biti, kad to nije bitno uopšte bitno je da serija nije zanimljiva, ima smiješnih scena, ali je površan humor i dosadni nakon nekog vremena, karakteri su dosadni (što je najgore u seriji), i općenito plot ne ide nikuda. Grupa prijatelja se zeza, i to je to. Ne vidim kako to može da zasluži ovolike pohvale kada tonu drugih odličnih serija batale nakon jedne sezone a ovo gone deset sezona Nisam doduše gledao sve sezone, ali dosta ovo što sam gledao da vidim da nije zaslužila drugi a ne desetu sezonu A i ako je zaslužila drugu sezonu, nije vala da se glumcima plaća milja po epizodi

-------------------

Evo nekoliko drugih plot points u serijama (sitcom-i, da napomenem), koji su po meni daleko bolji:

- How I met your mother - u neku ruku isto kao i Friends Može se reći da je u osnovi ovo bolja izvedba od Friends, ali ipak nije jer je čitava serija bazirana oko ideje da predstavlja priču koju priča glavni lik svojoj djeci i to kroz sezone i sezone malo su na kraju pokvarili, po meni ali hej, opet je dobra Gluma je odlična, posebno Neil Patrick Harris, koji glumi Barney Stinson-a. On je postao internet ikona. Bezbroj puta je spomenut u memes i svugdje, slava na internetu mu nije daleko ispod serija kao Star Wars.

- home improvements - TV serija (comedy) u kojoj glavni lik je ustvari voditelj TV serije (koja nije comedy, ali uvijek ispada puna smiješnih situacija). bukvalno TV serija unutar TV serije (najjači dio serije su baš scene u kojoj 'ekraniziraju' baš te kratke isječke ). Gluma je u neku ruku kao i Friends, ali je puna zanimljivi likova i fora, kao recimo Als mom jokes, gdje ne prođu epizoda a da ne bace neki vic o tome kako Alova majka ogromna ili fazon gdje liku koji živi pored nikad ne prikažu donji dio lica, a serija traje godinama Daje čitavoj seriji misterije baš taj trope.

- Scrubs - TV serija, sitcom isto, gdje pratimo grupu novopečenih doktora. Ima dosta sitcoma sa doktorima ali fazon kod ove je da 80% komedije su ustavi scene koje su ustvari umišljotine glavnog lika Ima odličan trope gdje glavni domar predstavlja neku vrstu neprijatelja glavnog liku, bukvalno ga mrzi i pokušava da mu zagorča život na svakom koraku. Sad zamisli 100 načina na koji domar može zagorčati život doktoru u bolnici? Ja bi teško mogao da to uradim, ali eto, kreator ove serije je to lagano izveo Gluma je odlična A čitava priča sa unutrašnjim monologom kao glavnim pokretačem radnje je fenomenalna

Šta hoću da kažem je da ima tonu serija (sitcom) koje su daleko bolje od Friends, jer imaju puno kreativniju komediju i radnju općenitu. Puno inovativniju općenitu priču i daleeeko bolju glumu i zanimljivije likove.

Pitanje je po meni po čemu je to Friends kao sitcom bolji od tone i tone drugih?

Ja ne vidim ništa posebno Grupa prijatelja, koji žive iz dana u dan, imaju ljubavnih problema i nekad koji fazon o poslu i životu općenito. Čisti slice of life grupe prijatelja u New Yorku. Ali za razliku od How I met your mother, likovi su potpuni kliše od klišea. I priča je ništa naročita. Možda su kasnije sezone bolje izvedene, ali džaba ako je 58ta sezona 'bolja' ako je prvih 50 epizoda loše producirano

Mogu ti nabrojati tonu serija na nivou na kojem je Friends po meni, evo odmah, recimo t's Always Sunny in Philadelphia, Seinfield, Everybody Loves Raymond, The King of Queens, According to Jim.. gledao sam ih tonu Jesi gledao i jednu od ovih? Ista priča Grupa ljudi, prijatelja ili porodica, i njihov svakodnevni život. Šablonske serije. Imaju nešto novo, svaka za sebe, ne kažem da nemaju, ali ništa specijalno. Razlikuju se u sitnicama.

Ako nema kreativnosti u njima, šta ima se gledati? Za ubiti vrijeme su ok ali ništa više....

PPS: i da, ja jesam Troll Ali ne u ovoj temi Nisi ti mene vidio kad trollam

Većina stvari što kažem na blackfoxu su čisto moji stavovi A ona tvoja priča za argumente ili šta već, to je po meni čisti self-denial Ja sam fino rekao šta fali seriji Nemam šta da 'branim'
Edy Edy   31.01.2016 u 02:53

Inače, evo igraću malo 'odbranu' kao što ti kažeš nemam šta da branim, jer je fazon da ja kažem nešto i ti čisto kažeš suprotno

Ali evo dat ću dokaze uz svoje tvrdnje:

1) Phoebe je kliše karakter glupe plavuše.
- Ti kažeš nije? Evo ti scena i reci jeli ovo čisti prikaz glupe plavuše:
youtu.be/EcgqEd0Eizw?t=52s

Za uzeti u obzir:
- Plavuša je
- Govori 'duh'
- Spominje neku intelektualnu temu kao 'politiku' i maše rukama kao da ona sva sve o tome

Itekako karakter glupe plavuše

Ali haj recimo da nije glupa plavuša... Eto recimo da nije ( IAKO, dovoljno je da vidim način na koji govori i odmah možeš vidjeti da glumi glupu plavušu ), jer serija ima itekako tonu epizoda, a ti si ih gledao više opet ide na živce njena gluma. Evo ova glumica u jednom late-night showu: youtu.be/N2ah7Y2C_hY kad čujem ovaj smijeh, ba prvo što mi padne na pamet je glupa plavuša, možda ona glupa plavuša u susjedstvu ili u onom Domaćicama (TV serija sa tim imenom)

mislim da i ćorav vidi na šta mislim Ne kažem da saaamo glumi glupu plavušu, očigledno da Friends ima više emocionalnih scena ubačenih gdje prikazuje dosta više od toga, ali opet, nije dovoljna jedna scena u 100 da izvuče seriju na kvalitet

... vidiš koliko moram napisati da bi 'odbranio jedan argument' mrsko mi ba pisati ovolike postove ne bi bilo kraja temi
Cranium Cranium   31.01.2016 u 02:59

Više se neću prevariti da se objašnjavam sa tobom kad teraš sve po starom. Beskorisno je. Govoriću u globalu. ;-). Uglavnom, ako je ocena za "Friends" ovoliko visoka a serija je snimana pre ovog digitalnog doba , to mora da znači nešto. Ako su sada aktuelne nove serije koje si naveo, i svuda se dele linkovi i svi ih znaju, i bolje su od prijatelja, valjda bi ocene bile bolje???? Da skratimo diskusiju. Tebi su bolje neke druge serije, ali to ne znači da su stvarno bolje. ;-) Na kraju krajeva, vidi se ko je bolji. Big Bang Theory jeste zanimljiva serija i ja je neću blatiti, ali realno nije ni do kolena seriji Friends.
To što ti imaš drugačiji humor i voliš te fore o pametnjakovićima je drugo.
Edy Edy   31.01.2016 u 03:24

@Cranium (31.01.2016/01:59)
Više se neću prevariti da se objašnjavam sa tobom kad teraš sve po starom. Beskorisno je. Govoriću u globalu. ;-). Uglavnom, ako je ocena za "Friends" ovoliko visoka a serija je snimana pre ovog di
bolan što stalno spominješ Big Bang Theory ja nikad ih nisam spomenuo čak i evo u poređenjima nisam htio

Ali ok, vidi, samo ću reći ovo:
- ja sam tebi postavio nekoliko pitanja Ti odgovorio nisi nijedno, posebno ovo zadnje što sam boldirao, na što se sve svodi
- TV ocjene (IMDB i sl.) nikad nisu pokazatelj kvaliteta isto tako, Budžet za ekranizaciju nikad nije mjera kvaliteta,
- Humor može biti daleko više nego kada neko besmisleni kliše humor i karakteri kao u Frineds, neću da kažem pametni humor, ali ako ništa humor koji nije čisto lupanje glavom od zid, već humor sa nekom porukom ili ako ništa humor koji govori o kreativnosti kreatora... I samim tim ima itekako humora gdje se može pokazati dobra gluma. Samo ću spomenuti jednog od mojih najdražih glumaca, Robin Williams. Pogledaj neke filmove pa ćeš da vidiš dobrog humora i glume.

Radi tačke dva, evo usporedba:

- imdb.com/title/tt0108778/ Friends (TV series) - 9.0
- imdb.com/title/tt0116669/ Jack (movie) - 5.7

kad vidim ovako nešto em mi se plače, ne radi ocjene, nego radi ljudske gluposti...

To je sve
Cranium Cranium   31.01.2016 u 04:27

Nisi spomenuo????? Pogledaj bolje. U preprošlom postu si spomenuo. Ne znaš više ni ti sam šta si sve pisao. Sve što radiš je čisto trolovanje jer ti se serija nije svidela a nisi ni odgledao par epizoda. Ja nemam nameru da odgovaram na tvoja boldirana pitanja, jer nisi ni ti odgovorio ni na jedno moje. Ustvari, odgovorio si novim kontra pitanjima i ja nemam nameru da nastavljam ovo. Gledaj šta ti se gleda, ali znaj da je serija Friends naaaajbolji Američki sitkom svih vremena. A humor na koji se pozivaš je diskutabilan u mnogim serijama koje si označio kao mnoogo bolje od serije Friends. Ne blatim nijednu seriju, samo kažem da ti jedan čovek ne možeš posle odgledane epizode ipo da ubedjuješ ljude kako je serija krš. Bez ikakve logike to radiš???? Zašto? Zato što ti se ne svidja to što serija ima ocenu 9 i veruj mi merodavno je. Nije merodavno ako glasa mali broj ljudi, što u slučaju friends sigurno nije tako.
Tako da, trolovanju je došao kraj. Evo sad ja malo da trolujem. Čak na BF imaš par ljudi koji vole seriju. Ja, Tommy, Fox, King itd itd. Šta svi smo mi retardi, samo si ti pametan posle epizode ipo. Jaooo Edyka, prevazilaziš samog sebe. Više se ne raspravljam na ovu temu.
FoX FoX   31.01.2016 u 05:44

Au ala ste se raspisali kad budem imao vremena bas cu da procitam sve ,volim da citam
Inace odgledao sam one inserte sto je edy ubacio na prosloj str (gde je izbacen smeh publike) i jest,nije smesno kao sa ubacenim smehom...ali opet nije merodavno na osnovu 3,4min nekog mini inserta ocenjivati seriju posebno zato sto nit znas sta se desavalo pre te scene,znaci ne znas o cemu se radi i kako onda moze da ti bude smesno..nisu to neke provale kao npr u two and a half man...jbg treba upoznati likove ,pricu itd..
Tommy Tommy   31.01.2016 u 20:40

prijatelji serija Koja ne vodi nikud? home inprovement bolja serija?
jos ces napisati i da je full house dobra serija?
u devedesetima je konkurencija bila puno vece a serija je bila među najgledanijima, i dogurala je do desete sezone, i dan danas se prikazuje.

Forum početna