Friends
Forum Zabava Serije

Prikaži rezultat ankete
FoX FoX   04.05.2019 u 15:18

"Da danas pišem seriju, ovo bih izbacila"

Serija Prijatelji i danas je popularna, ali neki gledaoci zameraju određene seksističke, homofobne i transfobne šale. O tome je progovorila jedna od scenaristkinja Prijatelja, Marta Kaufman.

"Tad se nije puno znalo o transrodnim ljudima, pa nisam sigurna da smo koristili prikladne izraze", rekla je za USA Today komentarišući lik Čendlerovog oca koji je bio transvestit.

Ipak, istakla je da bi jednu uvredljivu šalu svakako povukla iz serije da može.

"Da danas pišem scenarijo, ne bih upotrebila šalu s hermafroditima", priznala je.

Radi se o epizodi u kojoj gostuje Brad Pit, čiji je lik išao u srednju školu sa Rosom, Rejčel i Monikom i koji je otkrio kakvu su glasinu on i Ros svojevremeno proširili o Rejčel.

Trač je bio da je Rejčel rođena sa muškim i ženskim polnim organima i da su njeni roditelji bacali novčić da bi odlučili u kom rodu će da je odgajaju. Ispostavilo se da je bila dobro poznata kao "navijačica hermafrodit s Long Islanda".

Inače, Kathleen Turner, koja je u seriji glumila Čendlerovog oca, u jednom intervjuu je rekla da smatra da serija "nije dobro ostarela".

"To je bio sitkom od 30 minuta. Postao je fenomen, ali ga niko nije doživljavao kao socijalni komentar", ispričala je ona.

Dobro je da su "Prijatelji" nastali u to vreme kad je svet iole bio normalniji.
Cranium Cranium   04.05.2019 u 16:35

FoX (04.05.2019/13:18)
"Da danas pišem seriju, ovo bih izbacila"

Serija Prijatelji i danas je popularna, ali neki gledaoci zameraju određene seksističke, homofobne i tran
Lobi brate, lobi. Kako napraviti salu ako se ne smes saliti sa ljudima. Sta mene bole ku**c sto se neko ko nema humor uvredio zbog sale (bezazlene i simpaticne) o necemu sto samo on smatra uvredljivim. Tako kada bi svako mislio, ne bi bilo sala.

Ali bas, sreca pa je ova serija snimljena pre 20 i kusur godina, bila su itekako bolja i normalnija vremena.
FoX FoX   04.05.2019 u 18:35

Cranium (04.05.2019/14:35)
Kako napraviti salu ako se ne smes saliti sa ljudima. Sta mene bole ku**c sto se neko ko nema humor uvredio zbog sale (bezazlene i simpaticne) o nece
Potpisujem.

Da vidiš na šta liče Simpsonovi u sezoni 30..
Užas
Cranium Cranium   04.05.2019 u 22:51

FoX (04.05.2019/16:35)
Potpisujem.

Da vidiš na šta liče Simpsonovi u sezoni 30..
Užas
Mozda pustim jednu epku, cisto da vidim. Mada mi nije smesno vise.
FoX FoX   05.05.2019 u 00:11

Cranium (04.05.2019/20:51)
Mozda pustim jednu epku, cisto da vidim. Mada mi nije smesno vise.
U jednoj epizodi Mardž je "transrodna" osoba jer je upala u to društvo i svi su je prihvatili više nego kad je bila "obična" žena. U tom društvu se po prvi put osetila slobodno i prihvaćeno.
Na kraju Homer skapira i tu se nešto sporečkaju i na kraju se Homer preruši u ženu da bi zadobio Mardž itd.. Glavna poruka epizode, nije bitno da li si strejt, gej, trandža itd.. sve je to isto, ljubav je bitna.

Ne znam ni sam kako šta me nateralo da odgledam celu epizodu.. Možda sam samo hteo da vidim koliko nisko mogu da padnu.

Odgledao sam par epizoda te 30-e sezone i ako se ne varam u 3,4 epizode je gej lobi umešao prste.
Cranium Cranium   05.05.2019 u 12:00

FoX (04.05.2019/22:11)
U jednoj epizodi Mardž je "transrodna" osoba jer je upala u to društvo i svi su je prihvatili više nego kad je bila "obična" žena. U tom društvu se po
Odgledao sada epku o feminizmu, skoro najnovija iz 30 sezone. Krasti je pustio epizodu sa zenskim "svrabišom i češkom" , pa su se dečaci usprotivili. Rešili da ne gledaju epku ali je Bart poklekao. I to završilo na netu. Pa su ga izbacili iz družine. Na kraju je završio u ženskoj feminističkoj grupi ekvivalent "pussy riot" , a i naziv je sličan. (Bossy riot)

I tako....

Nisam se nasmejao nijednom. Ili nisu smešni uopšte ili sam prerastao simpsonove.
FoX FoX   05.05.2019 u 16:09

Cranium (05.05.2019/10:00)
Odgledao sada epku o feminizmu, skoro najnovija iz 30 sezone. Krasti je pustio epizodu sa zenskim "svrabišom i češkom" , pa su se dečaci usprotivili.
Politička korektnost uzima maha jbg.
Nisu smešni više..
Cranium Cranium   05.05.2019 u 16:21

FoX (05.05.2019/14:09)
Politička korektnost uzima maha jbg.
Nisu smešni više..
Ma debilizam. Zato su starije serije kraljevske. Nema price o onome sto je problematicno i gotovo. Bolje izbegavati teme nego silom gurati necije ideje u nesto sto ti stvaras, samo zbog j**enih finansija.

Palo mi ovo na pamet. Kad je Ros isao da se pomanjuje sa onim sprejevima.

-Alright Mr. Geller, this way please, so how dark you wanna be? We have three?

-I like how you look, what are you?

-Hmmm, im Puerto Rican.

-TWO, How about two?.

Da ga prekine dok se nije ukopao jos vise.

Blago rasisticka sala, ali nista uvredljivo.

Danas ne smes nista da kazes, sve politicki korektno.
atom atom   05.05.2019 u 20:15

Monica:"Hey,you think you can keep it another night?"

Chandler:"Santa?Really?"

Monica:"Yes. Is that okay?"

Chandler:"Did your dad ever dress up like Santa?"

Monica:"No."

Chandler:"Then it's okayyy!"

Cranium Cranium   05.05.2019 u 20:23

atom (05.05.2019/18:15)
Monica:"Hey,you think you can keep it another night?"

Chandler:"Santa?Really?"

Monica:"Yes. Is that okay?"