Horor filmovi
Forum Zabava Film

PARTYzan PARTYzan   08.01.2017 u 02:05

Od horora iz ove tj prosle godine me ni 1 nije odusevio, cak me nastavak Prizivanja zla (The Conjuring 2) razocarao mada je dobro ocenjen. Nekako mi London nije dobar ambijent za to a i scene su mi prilicno nafurane, od prevelike zelje da izgledaju verodostojno "po istinitom događaju" cak i smesno izgledaju. Ok mi je Dete zla (The Boy) mada pitanje koliko bi mi se svideo da ga nisam gledao u bioskopu, nekako sam tolerantniji uz veliko platno Od starijih sam tek nedavno odgledao 1. deo Kletve i do jaja mi je, čak mi se svideo i jedan trash horor Pogrešno skretanje 3. deo naročito kraj, a kadgod naletim na tv-u na "Useljiv odmah" ponovo ga pogledam, neprevaziđen španski horor, bolji od Rec. Teško je naleteti na loš španski ili japanski horor
Cranium Cranium   08.01.2017 u 03:11

PARTYzan (08.01.2017/01:05)
Od horora iz ove tj prosle godine me ni 1 nije odusevio, cak me nastavak Prizivanja zla (The Conjuring 2) razocarao mada je dobro ocenjen. Nekako mi L
Za japanske ne znam, odgledao samo jedan "Audition" pa ne mogu da sudim, ali za španske se slažem. Balaguero ima šmeka nekog. Meni je ipak "Fragile" najbolji njegov film, mada nije na španskom.
PARTYzan PARTYzan   08.01.2017 u 16:35

Mozda najpoznatiji japanski su Ring i Grudge (Kletva)-japanske, originalne verzije po kojima su snimljeni kasniji kultni filmovi. Meni licno se od japanskih najvise dopao film Dark water (i on ima istoimenu americku verziju )
GRO
GrofWap  
 09.01.2017 u 21:24

-----

Priloženi fajl : 1483993504.png (0.08 MB.)
Uloguj se se pa možeš da preuzmeš ovaj fajl!
atom atom   16.01.2017 u 19:51

Incarnate(2016)

Zanimljiv film,ali prilično loša gluma,osim glavnog glumca koji je izvukao film.Početak dobar,sredina dosadna,i tek pred kraj postaje napeto.Sve u svemu sasvim solidno. Ocena 6/10
PARTYzan PARTYzan   19.01.2017 u 15:37

Paranormalni film 2 (Ukleta kuća 2)-naravno, svideo mi se Meni se i svaki deo Mrak filma svideo, horor parodije ne volim ništa manje od horora. Od tog žanra, možda mi je najjači Spanish movie (Španski fim, tako se vika)
Cranium Cranium   20.01.2017 u 02:48

"The Autopsy Of Jane Doe" (2016)

Koji creepy film j**em ti sunce. Mislim ništa strašno, ali ono. Nisam imao prilike da gledam slične.

Policija i forenzičari istražuju mesto zločina, velika kuća u kojoj se dogodio masakr. Cela familija je nastradala. Jedan na stepeništu, drugi leš u sobi na spratu, treći tamo vamo. Katastrofa. Policija pronalazi još jedan leš u podrumu, zatrpan peskom. To je bila neka devojka. Uglavnom, masakr. Ali policiju muči to što nema tragova provale od spolja. Ispada da su se poubijali sami unutra. Još jedan detalj, postoje tragovi pokušaja bekstva iz kuće.

Na drugoj strani grada, otac uvodi sina u porodični biznis. Patologija/Sudska medicina. Izvršavanje autopsije/obdukcije. Njihov zadatak je da se utvrdi uzrok smrti bila ona prirodna ili nasilna.

I taman su završili sa jednom autopsijom, spremali se za kraj radnog dana. Dodje im šerif i donese sveži leš za autopsiju. Leš sa onog mesta zločina. Spolja izgleda maltene netaknuto, kao da spava. Nikakvi tragovi povreda, krvi, modrica. Treba utvrduti uzrok smrti, a prva faza (spoljašnji pregled) je prošla bez ikakvih saznanja. Kreće se sa seciranjem i imali su svašta da vide.

Da ne kenjam i ja puno sada, 15 do 2 je.

Uglavnom, zabavio sam se za sveeee pare.

Od mene 8/10. Verovatno može i manje, ali neka ga. Dobro mi je legao.
FoX FoX   24.01.2017 u 16:57

Pogledaću taj autopsy ovih dana

Posle dužeg vremena pogledao sam horor Ouija: Origin of Evil (2016)
Doooobar je Gledao sam ga oko 2ujutru i mogu reći da ima dosta jezivih scena
Šta znam...možda su malo preterali na kraju filma...imaa previše creepy fazona
Film nije remek delo tako da nemojte očekivati puno.Za svakog ljubitelja horora,preporučujem ovaj film u večernjim satima

Ne znam da li ću se skoro vraćati u ovaj žanr jer mi u zadnje vreme uopšte ne prijaju ovakvi filmovi

moja ocena : 7/10
Cranium Cranium   06.02.2017 u 12:41

Ajde da ovo svrstamo u horor iako nema ni h od horora, sem uvodne scene. Tako su ga svrstali. Ovo je neki sci-fi , drama.
Ali vrlo realni scenario, koliko je to moguće budući da je film o zombijima.

Film "The Returned" snimljen 2013. godine je delo španskog reditelja Manuela Karbalja u saradnji sa kanadskim kolegama. Film kao film, nema puno (skoro uopšte) akcija sa krvožednim zombijima, ali uspeva da održi pažnju gledaocu svojom "pozadinskom" pričom koja je ustvari u prvom planu što se ovog filma tiče.

Planetu zemlju je pogodila neka katastrofa, virus koji je pokosio odredjen broj ljudi, te su oni postali zombiji koji naravno napadaju druge i tako šire zarazu. Medjutim, farmaceutske kompanije su nekako uspele da proizvedu protivotrov koji zaraženima ostavlja mogućnost da ukoliko se na vreme (vrlo brzo) jave u obližnju bolnicu ili vojni punkt dobiju protivotrov i tako spreče prelazak u stanje u kome bi sebi osigurali metak u čelo. Odredjeni broj populacije koristi usluge farmaceutskih kompanija, ubrizgavajući svakodnevno protivotrov u sebe. I tako nastavljajući živote kao ljudi, i dalje obavljaju sve svoje obaveze i dužnosti.
Medjutim, šta ako neko od "povratnika" zaboravi, makar na jedan dan, da uzme svoju dozu. Neće li on postati zombi nakaza? Iz priče saznajemo da tih sporadičnih incidenata ne manjka, uvek sa kolateralnim žrtvama. Onda je sasvim jasno zašto i legitimno je pitati imaju li pravo nezaraženi ljudi na strah i samoodbranu? I dok se širom sveta održavaju protesti nezaraženih zbog odluke svetske zdravstvene organizacije da nastavi sa istraživanjem leka, naši "povratnici" su ni krivi ni dužni, žigosani i osudjeni na skrivanje svog pravog ja. Jeste, oni uzimaju doze svakog dana, ali se kriju i prave da nisu zaraženi. U suštini, razumemo obe strane. I kada se doda da su u kancelarije medicinskih timova , bolnice itd upadali naoružani ljudi, sa ciljem da pobiju sveže povratnike koji su još u bolesničkim krevetima, ili da ukradu hard diskove i ostale spravice na kojima su uredno popisani svi korisnici "zdravstvene zaštite" , dakle povratnici, sa sve adresama stanovanja, onda znate da se stvari komplikuju. Plus, zalihe protivotrova su na izmaku. I povratnici su spremni na svakakve stvari, samo da nabave još seruma za sebe. Podmićivanje, laži, prevare. Sve.

Film je jako spor, i nema radnju kakvu očekujete, bar ne po ovom plotu koji sam napisao. Ali je jako realan, iako ima svojih manjkavosti. Meni se svideo, iako je ovo neka sci-fi ljubavna drama.

Od mene 7/10 mada može i 8/10
FoX FoX   06.02.2017 u 17:31

Cranium (06.02.2017/11:41)
Film "The Returned" snimljen 2013. godine je delo španskog reditelja Manuela Karbalja u saradnji sa kanadskim kolegama.
Ovaj film mi je već 2,3godine u watchlisti na imdb i nikako da ga pogledam Uopšte me ne privlači a tek sad vidim da je španski film ,verovatno sam to podsvesno video još kad sam stavio film u watchlist pa je možda i to razlog zašto nikako da odgledam ovaj film

Odgledaću ga možda večeras pa javljam

Forum početna