Horor filmovi
Forum Zabava Film

PARTYzan PARTYzan   18.03.2019 u 02:13

Teško mi je da poverujem da Beži! (Get Out) nisam ranije gledao, pa sam odgledao na netu što jako retko činim. Nakon ludačkog derbija na San Siru mi baš leg'o film. Od mene 8 za hibrid psiho-trilera, misterije i horora. U svakom slučaju jedinstven scenario, mada exploatacija žrtava u svrhu zadovljenja sopstvenih patoloških pobuda, i manipulacija istim i nije redak slučaj u kinematografiji. Ali je retko da svi likovi ovako maestralno odigraju svoje uloge.
Osim što Džordan Pil već ima novi film (Mi), još više obećava što je zakuvao novu sezonu Zone sumraka
FoX FoX   30.03.2019 u 23:53

Da, video sam trejler za "Us". Izgleda još bolesnije od Get Out

Inače, ja pogledao ovaj prvi sa spiska... Aterrados [2017] Španac.
Nije loš. Dobro su ga odradili.
Može ocena 5.5/10

Inače, ne znam šta je ovo... U nizu sam gledao Russian Doll , The OA i ovaj Aterrados...svi se bave drugim dimenzijama
Cranium Cranium   03.04.2019 u 11:42

Odgledao film "The Possession Of Hannah Grace" (2018) i ovo cu napisati.

Megan je mlada zena koja se nedavno vratila stvarnom svetu nakon duge rehabilitacije i odvikavanja od alkohola i lekova. Bivsi policajac koji je "zabagovao" u kljucnom trenutku sto je za rezultat imalo smrt njenog kolege. Posle dosta vremena, ona resava da se ponovo zaposli, ovoga puta preko veze (jedna od drugarica sa terapije) i to u mrtvacnici ustanove u kojoj gorepomena radi. Bivsa policajka pristaje, svasta je ona videla i ovako, nece joj predstavljati problem. I tako, prve noci joj je smena pocela tako sto joj u mrtvacnicu dolazi iskasapljeni les mlade devojke Hane. Ali za njom stize jos jedan covek koji pokusava da udje u mrtvacnicu...

Film pocinje.

Pa onako, nije los film, ali je daaaaleko od Jane Doe i Lazarusa.

Od mene 6 od 10. Moze i 5.
FoX FoX   07.04.2019 u 22:48

Juče sa ortakom išao u bioskop da gledamo "Us (2019) "

Triler, Horor(malo sutra)

Odakle da počnem.... Da li od idiotske bioskopske atmosfere ili od slabog plota....

Pričaju seljaci, krkaju kokice ko ludi, srču koka kolu, šutiraju stolicu, komentarišu svaku scenu. Eee sad će ovo da se desi, jao koliko predvidljivo i slični komentari.

Eee jbt...još neke klinke došle, sele u zadnji red pa se cerekaju svaki čas. Imao sam osećaj kao da gledam neku komediju uz propratni smeh.
10-ak njih je napustilo film na polovini.

Film je onako, ništa specijalno. Od reditelja "Get out", koji je dooosta bolji od "Us".
Mlaka porodična priča, ni tamo ni vamo.
Očekivao sam da će biti nešto na foru onih terorisanja po kući ali otišao film u drugom smeru.

Sve u svemu 6/10 od mene.
Kad bi filmovi bili bolji, verovatno bi i publika bila bolja.
PARTYzan PARTYzan   08.04.2019 u 00:12

Nisam iznenađen, trejler mi je izgledao kao da su sklepali sve highlight momente na način da ako neko nekritično poveruje, može da očekuje remek-delo. Očekivalo sa da bude lošiji od Get Out ali da drži pažnju.

Što se tiče bioskopa, sve ovo sem šutiranja stolice (i masovnog napuštanja) je nekako uobičajeno, pa nisi otišao u pozorište, balet ili operu

Ja preksinoć na tv-u zakačio Anabel i prijao mi, posle par god ponovo, i pored brojnih manjkavosti.
FoX FoX   08.04.2019 u 00:26

PARTYzan (07.04.2019/22:12)
Nisam iznenađen, trejler mi je izgledao kao da su sklepali sve highlight momente na način da ako neko nekritično poveruje, može da očekuje remek-delo.
Bzvz, očekivao sam više od ovog reditelja. Jest malo da smara sa nekom vrstom rasizma koje gura u ova dva filma, ali Get out je ispao ok.

Jest normalno (donekle) ali ovi juče su baš preterali
Nije to taj ugodjaj koji treba da postoji u bioskopu. A i nešto ono ozvučenje slabo pa zvukovi publike dominiraju -_-

Pustili juče trejler za novi deo Anabele. Zanimljivo.
PARTYzan PARTYzan   08.04.2019 u 01:58

Meni bi verovatno prijao i 3. deo Anabele. Sve oko toga mi paše sa izuzetkom nastavka The Conjuring. Ali zato mi je prvi deo Prizivanja zla verovatno najbolji i najstrašniji horor ikad.

Podsetio si me ovim opisom iz bioskopa (preterivanje) na prošlogodišnji događaj. Klinci sem što su bili glasni, gađali se kokicama, moj drug Zara ih opominjao, bez efekta. Zara ustaje, uzima u svoje ruke jednog od njih i dere se na izbezumljeno dete pored živog mu oca !? Zara je onaj što sam turio klip gde diže 220 kila (bilo nekad, sad je više )

I posle svega, bio je u fazonu "pa šta, samo sam ga malo protres'o" !? da bi mi nakon još malo ubeđivanja rekao "pa dobro, MOŽDA si u pravu, MOŽDA sam malo preterao"
Cranium Cranium   09.04.2019 u 20:44

Escape Room (2019)

6 ljudi dobija misteriozne poklone, crnu luksuznu kocku koja nicemu ne sluzi.

Prva je stidljiva Zoey, mala neprimetna učenica koja se stidi da cak i znanje pokaze.

Zatim ide Jason, mladi uspesni poslovni covek , neki agent, savetnik za ulaganje, bem li ga. Crnac inace.

Zatim Ben, klinac koji je antisocial freak bukvalno, vidi se da je nesto zasrao pa je pao u depresiju.

Onda Amanda, sarmantna zena u tridesetim o kojoj ne znamo puno na pocetku, samo da ima ooogromne oziljke po ledjima.

Danny, streber koji se hvali svojim skilovima u igricama. Sto virtuelnim, sto realnim. Mnogo mi isao na ku**c, mali spojler...govno crklo prvo.

I na kraju Mike, bivsi rudar...sad ne znam cime se bavi, nije mi nesto bio simpatican.

Elem, njih sestoro dobijaju poklon u vidu tih crnih kocki koje nicemu ne sluze, ali sipak. Kocka u sebi krije pozivnicu, i videces je samo ako uspes da je otvoris (kocku) Nekim cudom verovatnoce, uspevaju da dodju do pozivnice, dobijaju link sajta za prijavu na najveci espace room challenge ikada. Nagrada 10.000 dolara svakom ko uspe da resi sve zagonetke.

Naravno, ovo nije prvi film na tu tematiku i znamo da su te zagonetke potencijalno smrtonosne. Ali film me je dooobro drzao. Imaju dobre ideje moram da priznam. Nisu ti ljudi slucajno izabrani, i nisu zadaci slucajno kreirani. Svaki detalj je pazljivo smisljen i ovih 6 ucesnika bi moralo to da vidi, i da saradjuje ako misli da pobedi izazov, a usput i sacuva glavu na ramenima.

Dobro sam se zabavio. Od mene 8 od 10. Malo prejaka ocena, ali neka.

Razmisljao sam na ovu temu davnih dana. Ne bas na temu iz filma ali nesto slicno.

-Sta je slucajnost?? Verovatnoca?? Da li je to sudbina ili sreca ili ipak ima nesto i u nasim rukama.

Hajde da testiramo 6 slucajnosti, 6 sudbina, 6 verovatnoca. Neka se isprepliću, mozda saznamo odgovor na pitanja.
atom atom   09.04.2019 u 21:13

Cranium (09.04.2019/18:44)
Escape Room (2019)

6 ljudi dobija misteriozne poklone, crnu luksuznu kocku koja nicemu ne sluzi.

Prva je stidljiva Zoey, mala neprimetna učenic
Film je klasična kopija "Kocke".

Cube(1997)
Cranium Cranium   09.04.2019 u 23:04

atom (09.04.2019/19:13)
Film je klasična kopija "Kocke".

Cube(1997)
Ali je za 7 klasa kvalitetniji. Zanimljiviji svakako. Kocka mi se nije svidela nesto preterano.

Forum početna