Under the dome
Forum Zabava Serije

Edy Edy   10.08.2013 u 16:36

Under the dome je serija od 13 epizoda koja prestavlja ekranizaciju knjige Stivena Kinga sa istim naslovom...Šta se tačno dešava u seriji: (knjigu još nisam čitao) ... eh imamo sljedeći scenario.. ljudi u malom američkom gradiću žive svoje živote, kada odjednom niotkuda padne (na prvi izgled sa neba) nešto odozgo.... bilo je nevidljivo i neprobojno... mislili su da je zid, ali kasnije se ispostavilo da je to kupola i zatvorila ih je tako da ni radio signal nemože (lahko) proći kroz tu kupolu, niti može izaći (koliko dosad znam)
Edy Edy   10.08.2013 u 16:44

eh sad zamislite grad koji je na ovaj način potpuno izoliran od ostatka svijeta... sa resursima koji nestaju, šta će se desiti sa takvom zajednicom? hoće li ljudi da se ujedine ili će biti na fazon The walking death, ono svak za sebe pa ako preživiš svaka ti čast ne znamo još za sada sam pregledao 4 epizode i već imamo mnooogo mrtvih.. neki zbog nesretnog slučaja, neki jer su ubijeni mnogi gube razum, drugi su mirni, kao na fazon "Zatočeni ispod kupole? Ma nema veze, sklonit će to do kraja sedmice" :xD sama ideja o predstavljanju jedne ljudske zajednice u ovim uslovima... je jednostavno... fenomenalna.... msm da je knjiga podebela sa 1500 stranica (ako sam tačno pročitao na wikipediji) eh sad, što se tiče ideje i osnovnog koncepta pravo je dobar.. siguran sam da je STiven King napravio čudo kao i uvijek... ali...
Edy Edy   10.08.2013 u 16:49

ekranizacija i nije tako dobra msm da je to problem kada hoćete knjigu debelu 1500 strana da prikažete u 13 epizoda po 40 minuta jbg jednostavno se neda sve prikazati sa dva-tri izraza lica odgledao sam 4 epizode eto, prve dvije mi se nisu svidjele, ali u 4toj već imam neku želju da gledam dalje iskreno ne zanimaju me ni truni ti ljudi... pola njih su neki drogeraši, retardi, psihopati, bivši vojnici, homoseksualci i ko zna šta već... + su uz sve ovo poglupi ali me straašano zanima šta je ova kupola baš me briga za grad i šta će se desiti sa njim, ali jbg zanimljiva mi ta kupola i odakle se stvorila ;) u prošloj epizodi su pokazali povezanost sa dvojicom tinejdžera i kupolom.. kada bi se oni dodirnuli počeli bi govoriti čudne fraze i dešavale bi se razne stvari tipa epidemije meningitisa! ;) uz to jedino oni i nisu retardirani
Edy Edy   10.08.2013 u 16:50

uglavnom: teško njima zapeli ljudi ko mrav ispod čaše .. usput, seriju možete da gledate samo preko neta ako se ne varam.. emitira je CBS, i dosad su pustili 7 epizoda odo skinuti još 3 komada ionako nemam ništa bolje da gledam
Edy Edy   10.08.2013 u 21:29

aaa sad sam gledao 5 epizodu i ne mogu da vjerujem nevjerovatno čudo se desilo... eh ukratko ću osnovno... 10 minuta pred kraj epizode saznaje Barbi (vojnik jedan) da će vojska da se povuče od kupole... te saznaju da će da bace najveću nuklearnu bombu koju imaju na kupolu a i sam grad! ... i šta će, ovi se sakriju u obližnju cementaru, pod zemlju uglavnom... kad ono eto bombe, i BOOM! ... tren kasnije... nigdje ništa sve opustošeno... ali... samo oko kupole!!! Sve oko kupole dokle pogled seže je unikšteno, ništa nije ostalo tamo gdje je bilo! Nijednog drveta nema.. ali na kupoli se ni ogrebotina ne vidi, i grad kao da je vjetar puhno a ne nuklearna bomba pala :xD ... šta će sad? Ne zna se , svi u šoku dodiruju kupolu da se uvjere da je još tu jedva čekam da se pojavi vojska u zazračeno područje oko kupole pa da vidimo koji im je sljedeći plan
Cranium Cranium   10.08.2013 u 21:33

Edy (10.08.2013/19:29)
aaa sad sam gledao 5 epizodu i ne mogu da vjerujem nevjerovatno čudo se desilo... eh ukratko ću osnovno... 10 minuta pred kraj epizode saznaje Barbi (vojnik jedan) da će vojska da se povuče od kup
Zasto jednostavno ne prokopaju izlaz?
Edy Edy   10.08.2013 u 22:53

cranium (10.08.2013/19:33)
Zasto jednostavno ne prokopaju izlaz?
misliš da je to tako jednostavno? jedan mali je pokušao da prođe ispod i to kroz rudnik a to je doobro u dubini... pogodi jeli uspio? ta stvar ide duboko u zemlju kao sfera sa tim da je dopola napunjena zemljom i na toj zemlji je grad i ljudi
Edy Edy   10.08.2013 u 22:54

znači da je ta kupola ili šta već potpuno odvojila grad od ostatka ljudi... nema načina da se prođe ;)
Edy Edy   10.08.2013 u 22:57

sad sam gledao epizodu 6... počeli su nemiri... nestaje im vode jer je pukla glavna cijev zato što se desila saobraćajna nesreća... uglavnom ljudi su počeli da pljačkaju trgovine kako bi došli do flaširane vode.. kad one počne padati kiša! ... ali samo ispod kupole, a ne izvad ispada da kupola ima svoju vlastitu klima (ta stvar ima prečnik od 18 km, ako sam dobro zapamtio)
Edy Edy   10.08.2013 u 23:00

ljudi krenuli jedan na drugog, policija koju čine 3-4 ljudi ne mogu da se izbore sa ovim... sad ću da skinem 7u aaa nema više za sada moram čekati još mjesec i po do zadnje epizode

Forum početna