Sci-Fi filmovi
Forum Zabava Film

twistex twistex   03.12.2016 u 12:48

atom (15.10.2016/22:13)
ARQ(2016)

Radnja je smeštena u distopijsku budućnost. Dezorijentisani inženjer i njegova partnerka zapeli su u laboratoriji i u vremenskoj petlji.
pogledao..dobar je ali mislio sam da ce biti los kraj..nedorecen..otvoren..i bio je..zbog toga 7/10
twistex twistex   11.12.2016 u 11:23

Primer 2004
Rekoh aj na silu da ga pogledam..dakle..dva coveka u odelima sa sve kravatom pricaju i pricaju i pricaju..ili kao sto je jedan lik na imdb ukratko opisao..gledajte dva najdosadnija lika koji su izmislili vremensku masinu..1/10..eto neko ce mu dati keca a mislim da da mu desetke daju neki strebercici koji gledaju samo dokumentarce i sl...

Morgan 2016
Iz neke "korporacije" dolazi jedna da bi ispitala slucaj pobesnelog zenskog robota..izgledalo mi je da ce biti dobar sf..ali vec vidjeno..predvidljivo..i bezveze su mu nalepili horor zanr..5/10
Cranium Cranium   11.12.2016 u 12:02

twistex (11.12.2016/10:23)
Primer 2004
Rekoh aj na silu da ga pogledam..dakle..dva coveka u odelima sa sve kravatom pricaju i pricaju i pricaju..ili kao sto je jedan lik na imd
Slažem se. Ja sam uzeo da ga gledam jer sam negde pročitao da je film o "time loop" i "time travel". I da je mnogo zaj**an za shvatiti i da ti treba inteligencija preko 200 za njega. . Pustim film, ajd volim izazove. Posle 10 minuta sam ugasio. Dosadno, nema nikakve radnje brate. Samo kenjaju i kenjaju i kenjaju. Ajde neka bude da smo glupi za film, a nismo realno. Samo je film predosadan. Dialozi su krš. Zamislite ovo.

- Pitao sam Dzordza da li mi može pozajmiti generator molekularnih čestica. Treba mi za moj kondenzator.

- Od čega su ti napravljeni provodnici?

-Mislim da flugemkahgsamijum.

- Uuu pa to ti ne valja, provodljivost na poprečnom preseku je manja nego kod ausksandrijuma.

-Jeste, btw Dzon je geek.

E taj fazon dijaloga. Teeeeeraj se bre u ku**c.
Edy Edy   11.12.2016 u 18:15

twistex, dao bih ti palac južno da mogu :/ kako ba dade kec Primer-u. Film je klasik kada je time travel u pitanju.

@Cranium, pa zar i ti? znam da nije neki dijalog, ali nije toliko loš! Početak filma je pomalo dosadan, mada ako uzmeš i pogledaš prvih pola sata pilot epizode Breaking Bad isto bi se moglo reći i za nju.

A za film, nije akcija to mogu reći, i nisam ni ja ljubitelj ovih amaterskih snimaka, ali je prava mozgalica, nisam mogao da valja isprva skontati, i kada pogledati timeline ovdje, vidite i zašto.

Film kao film nije nesh, ali kao time travel mozgalica valja pravo, zato je i namjenjen. Nije blockbuster
Cranium Cranium   13.12.2016 u 21:21

Edy (11.12.2016/17:15)
twistex, dao bih ti palac južno da mogu :/ kako ba dade kec Primer-u. Film je klasik kada je time travel u pitanju.

Cranium, pa zar i ti? z
I ja brate, i ja. Uzeo sam da ga gledam sa željom da napregnem mozak malo. Ali ono je mučenje realno. Amaterski film, totalno neinteresantan
Cranium Cranium   16.12.2016 u 16:39

Odgledao film "time lapse" 2014 jutros i onako. Nisam nešto zadovoljan. . Šalim se, dobar je.

Za one koji nisu gledali film, evo reći ću ukratko o čemu se radi.

Jedan sasvim običan dan u nekom američkom kraju. Tipični komšiluk, kuće poredjane u redu, travnjaci, dobri susedi koji paze jedni na druge, klinci koji raznose novine itd.

Jedan na prvi pogled čudan skup prijatelja živi zajedno u stanu, u kraju koji sam gore opisao. Jedan od njih je slikar u pokušaju, njegova devojka nemam pojma šta radi i čime se bavi. Treći član mini komune je neki mufljuz, ortak slikara. On je lovator u mutnom. Kladi se na pse, zečeve, prepelice, piliće. Šta god, samo da zaradi neki keš.
I ova harmonična zajednica jednog dana biva uvučena u seriju delikata, sasvim slučajno. Kako?

Njihov komšija od prekoputa se nije pojavio više od nedelju dana. Niko ne zna šta je sa njim. I nije ih ni briga. Medjutim, zabrinula se devojka slikara i pošto ima ključeve komšijinog stana odlazi do njega da vidi šta se desilo. Starca nema, a u sobi samo jedan pano sa slikama. Društvo baca pogled, i ima šta da vidi. To su slike iz njihove dnevne sobe. Gomila slika, poredjanih hronološki. Ali neke fale. Shvataju da je starac neki voajer koji krišom slika njihovu privatnost pomoću neke dzinovske kamere koja direktno gleda u njihov stan. Pronalaze najnoviju sliku koja pokazuje njihov stan, sa detaljem kojeg se niko ne seća. Ma ajde okej, pretpostavljaju da se to desilo na nekoj pijanki koje su često organizovali. Vraćaju se u stan i diskutuju o starcu čudaku kada se tačno u 20:00 desi nešto što ih je sve ostavilo bez teksta. Detalj koga se ne sećaju se upravo dogodio. Vraćaju se u stan starca i vide da je iz aparata ispala nova slika. Na slici su oni, na nekoj žurci. Čudno u svemu ovome je to, da su tu žurku planirali dan kasnije....

Svideo mi se film, mada je edy j**ao majku kako je spojlovao. Tebra ako budeš čitao ovo, moooolim te. NEEEEMOJ VIŠE TO DA RADIŠ . U jednoj rečenici je ceo film zasrao. Srećom zaboravio sam taj detalj, pa sam ga se setio tek kad se desio. Znači zasrao bi mi ceo film da sam zapamtio onaj tvoj post.

Što se filma tiče, jako jako. Nemam nikakvih zamerki. Ja bih malo zakomplikovao, ali može i ovo.

Neću sada da pišem spojlere, jer mi je bf uključen na mobilni prikaz pa nema onog spojler koda. A ne umem da ga otkucam sam. Znam da ima neke zagrade, kose crte itd. Ali jbg. Kasnije ću.
Uglavnom, dajem filmu 8 od 10
Edy Edy   17.12.2016 u 14:48

Cranium, Vidi ko mi kaže
Cranium Cranium   17.12.2016 u 15:11

Edy (17.12.2016/13:48)
Cranium, Vidi ko mi kaže
Šta? Iz mog pisanja se ništa ne saznaje. Ja mu dodjem kao tekstualni trejler. Ti si celu poentu filma rekao u jednoj rečenici
Edy Edy   17.12.2016 u 18:17

Cranium (17.12.2016/14:11)
Šta? Iz mog pisanja se ništa ne saznaje. Ja mu dodjem kao tekstualni trejler. Ti si celu poentu filma rekao u jednoj rečenici
Kako ba? Ja rekao da je kraj ubrzan i da je sličan Triangle filmu, jer ima vremenska petlja i luda ženska? :/ Ako ti to pokvari film, onda nije do mene, previše iz konteksta vučeš!

Inače, trailer po meni valja jedino za akcijski film, inače, za drame i sl. je bezveze. Šta ćeš gledat? Kako ljudi stoje i pričaju jedni sa drugima 20 sekundi? Isto k'o d a nisi ništa rekao.

----------------

Evo gledam trenutno Pete's Dragon (2016)

Ocjena: 6/10. Film je ok, ali nije nešto emocionalan niti pustolovičan. Ovako za djecu je dušu dao, dobri efekti, dobra priča i dobra gluma, ali pojednostavan sa svim ovim je. Nema dubine, tako reći. Mada, vrijedi pogledati
Cranium Cranium   17.12.2016 u 18:24

Edy (17.12.2016/17:17)
Kako ba? Ja rekao da je kraj ubrzan i da je sličan Triangle filmu, jer ima vremenska petlja i luda ženska? :/ Ako ti to pokvari film, onda nije do men
Luda ženska. Dve reči za mene dovoljne. Nema tu konteksta.

Forum početna