Sci-Fi filmovi
Forum Zabava Film

Cranium Cranium   12.02.2017 u 09:18

FoX (12.02.2017/03:40)
hmmm e to vec ima neke logike <spojler>
Čekamo da edy i kran pogledaju ovaj film pa da čujemo i njihovo mišljenje
Videćemo zašto je ovo nominovano za 8 oskara, ako je verovati imdb-u.
FoX FoX   18.02.2017 u 21:48

Juče sam odgledao
Her (2013)

Opis : Radnja filma Her, smeštena je u blisku budućnost, tačnije 2025. godinu. Centralni lik ove priče je Theodore Twombly (Joaquin Phoenix), pisac u agenciji koja se bavi pisanjem namenskih poruka intimne prirode, za ljude koji to sami nisu u stanju ili im je iz nekog drugog razloga lakše da umesto njih to neko drugi uradi. Nakon nedavno prekinute, dugogodišnje romantične veze, Theodore vodi usamljenički i povučen život. Kako bi barem malo ublažio svoju usamljenost, Theodore kupuje operativni sistem (u daljem tekstu OS) sa veštačkom inteligencijom i sposobnošću govora. Takođe, OS je programirano prilagođen svom vlasniku i sa sposobnošću napredovanja sticanjem novog iskustva.

Odličan film jbt Baš mi je legao
Dajem mu 8/10
atom atom   19.02.2017 u 10:32

Doomsday(2008)

Sinoć bio na b92;i dobar je film.

Neil Marshall, reditelj izuzetno uspešnih horor filmova, Dog Soldiers i The Descent,donosi nam post-apokaliptičnu priču o grupi vojnika koja se mora probiti kroz opasnu zonu prepunu divljih kanibala kako bi pronašli lek za smrtnosni virus koji hara pronašli lek za smrtnosni virus koji hara Velikom Britanijom.

Moja ocena 8/10
Edy Edy   19.02.2017 u 15:47

Ja sam davno gledao Arrival (2016), i dao mu izgleda ocjenu 8/10 na IMDb-u, samo što se ne sjećam gotov ničeg u vezi filma, sem one membrane i kako ona ženska dodirne rukom, ta scena mi nešto ostala, a znam da mješam ovaj film sa jednim drugim, ne znam kako se zove, isto padne UFO na zemlju, i ispada da su unutra albino ljudi (brod je ogroman i pun nekakvih hukova, a nije daleko pao od neke privatne škole; ako se iko zna kako se zove, recite).

@Fox, ja dao Her 2icu izgleda, nije mi se svidio kraj. Mislim halo, ako su uspjeli napraviti takav OS, valjda znaju da osiguraju da ne postane skynet!

----------

Zadnje sam gledao Doctor Strange (2016). Dobar film, ocjena 8/10. Moglo je bolje u vezi plota, mada možda jer upoređujem sa znanjem iz wiki-ja i onog animiranog filma što sam gledao jednom o njemu. Dobri efekti, fina gluma i to. Malo je problem u kontrastu kada je u pitanju ozbiljnost, u jednom trenutku ima neki gag/komedija moment, u sljedećem ubio čovjeka i semi-depresivan, mada oprostivo je, magija je u pitanju, tako da malo wacko momenti se podrazumijevaju.
Preporuka!
FoX FoX   19.02.2017 u 21:40

Edy (pre 6h u 14:47)
ja dao Her 2icu izgleda

Ocenio si "Her" sa dvojkom? 2/10 ? Pa ti nisi normalan Ono,jest da je kraj neočekivan ali ceo film je kul

I ja sam pre neki dan gledao Doctor Strange (2016)
Uffff,nije loš, ali sam očekivao više.

Preterali su dooosta,ali tako je to kad pomešate Disney i Marvel

Malo je nerealno,Strange je izgleda baaš nadaren i preko noći ovlada tehnikama za koje je potrebno ko zna koliko godina
To me je malo smorilo ali dobro,kapiram da su morali da ubrzaju sve to da film ne bi trajao 5h...
Prva polovina filma mi je extra dok je druga,onako,solidna...

Sve u svemu dajem mu 6.5/10.
atom atom   20.02.2017 u 21:01

Doctor Strange(2016)

Dobar film.Mada me podseća na "Inception" sa hokus pokus trikovima

Očekivao sam više,mada reditelja boli racku šta sam ja očekivao

Ocena 8/10
twistex twistex   24.02.2017 u 09:41

Kill Command-2016
ovo je trebalo ici pod slovo K u mojoj abecedi horora ali da se ne lazemo ovo je cist Sci-Fi
neki vojnici dolaze na neki poligon neku vezbu ali kad pocnu da ginu jedan po jedan definitivno ce shvatiti da da od vezbe nema nista..sa njima je dosla i neka likusa sa ugradjenim kompom i izgleda da ona ima neke veze sa kill masinama..ovako bi mozda izgledao terminator 17 deo..kazu da je niskobudzetni medjutim meni sve to pristojno izgleda..solidna prica..8/10
FoX FoX   06.03.2017 u 01:49

Napokon sam odgledao
Eternal Sunshine of the Spotless Mind

Odličan film Jedino mislim da je možda Jim Carey greška ovde..ali ok

Ocenjujem ga sa 9/10
atom atom   06.03.2017 u 22:25

Passengers(2016)

Uuu dobar film!Uživao sam gledajući ga.

Ocena 9/10
FoX FoX   06.03.2017 u 22:35

Možda pogledam.Ova Dzenifer je opasnaaaa

Ja juče gledao Groundhog Day (1993) nije sci-fi nego fantasy al ajd ,to je meni sve nekako isto

Odličan film sa odličnom porukom.Mada ta poruka sve manje i manje važi za ovo vreme u kom živimo

Opis : Fil je prezenter vremenske prognoze na lokalnoj tv stanici. Po zadatku odlazi u gradić Panksatoni u Pensilvaniji da izveštava sa godišnje svečanosti čiji je glavni junak njegov imenjak, mrmot Fil. Naime, prostodušni Panksatonijanci uz mrmotovu pomoć otkrivaju kakava ih zima očekuje. Kada ga iznenadna mećava zadrži u zabačenom gradiću sa raspoloženom producentkinjom i kamermanom, Fil će pomisliti da gore ne može da bude. Ali kada se narednog dana probudi u nadi da je mećava prošla i da može da ide kući, otkriće da se ponovo probudio u prethodnom danu! U jednom od najgorih dana u svom životu Fil upada u vremensku iskrivljenost... Svako sledeće jutro isto je kao prvo, postaje jasno da mu se jedan isti dan neprestano ponavlja....

Bez obzira što mi je totalno antipatičan ovaj Bill Murray ,filmu dajem ocenu 9/10

Forum početna