Sci-Fi filmovi
Forum Zabava Film

FoX FoX   06.07.2017 u 02:55

Ja sam dao 7 ,tako da smo tu negde I mene je malo iznerviralo sto su ovo poturili kao fil al ajd..zanimljiv je pa moze da prodje nekako
FoX FoX   07.07.2017 u 16:24

Odgledao sam još jedan deo X-Men franšize - Logan (2017).
Kritičari dosta hvale ovaj film,kažu čak da je jedan od naj filmova u poslednjih par godina...ali meni i nije baš tako dobar...nekako nema dušu(bar po meni),puno,ali punooo krvi,priča i nije neka...sve u svemu,očekivao sam više.
Dajem mu 7/10
FoX FoX   14.07.2017 u 05:14

Odgledao sam - Life (2017)

Žanr : Sci-Fi / Triler (na imdb piše da je i horror...ali više je triler po meni)

Opis : Priča se vrti oko šesteročlane posade na međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS) koja se nalazi na ivici jednog od najvažnijih otkrića u istoriji civilizacije: prvog dokaza života na Marsu.
Kako posada polagano započinje svoje istraživanje, njihove metode dovode do neželjenih posledica, novi oblik života pokazuje se puno inteligentnijim nego što je to iko mogao očekivati...

E ovo mi se svidelo.Zanimljiv,drži pažnju od početka,dobar triler,ok gluma,ok priča i svemirska atmosfera
Dovoljno da bi mi se svideo film.
Spoiler: Samo registrovani korisnici mogu da vide spojler.

Nisam ljubitelj čuvene Predator franšize,ne znam ni ja,ne paše mi baš...jedino mi se sviđa predator vs Švarci iz cele te franšize ali zato ovakav film kao što je "Life" meni paše.

Dajem mu ocenu : 8.5 / 10
FoX FoX   15.07.2017 u 20:48

Odgledao sam i Mr.Nobody (2009) , napokon
Šta reći...film je genijalan ali nije za svakog...

Opis : Radnja filma je smeštena u 2092. godinu i prati Nema, starca od 118 godina, poslednjeg smrtnog čoveka među ljudima koji su postali besmrtni zahvaljujući naučnim dostignućima. Ležeći na samrti, on se priseća svog dugogodišnjeg života i ljubavi koje je imao.

Mladi reporter dolazi da čuje njegovu životnu priću, dok g. Niko uglavnom misli da ima 30-tak godina. Postaje zamršeno kada se fokusirana na tri svoja doba - kada je imao devet godina i roditelji su mu se razveli, kao i događaje u svojoj 16-toj i 34-toj godini.

Počinju da se se prepliću priče iz paralelnih životnih puteva, od kojih svaki nosi svoje konsekvence. a svemu tome je uzrok odluka, koja je nemoguća za jedno dete...

Dajem mu ocenu 9/10 i moraću još jednom da ga pogledam jer sam gledao na pogrešan način
FoX FoX   16.07.2017 u 01:49

Odgledao sam još jedan koji mi je stajao u watchlisti par godina - Pandorum (2009)

Žanr : Horror / Sci-Fi

Opis : Dvojica astronauta, Payton i Bower, bude se nakon dubokog hiber-sna u, na prvi pogled, potpuno praznom svemirskom brodu.
Imaju amneziju.Ne mogu da se sete : ko su oni? Koja je njihova misija?
Uskoro začuju čudan zvuk koji dolazi iz unutrašnjosti broda pa odluče da Payton ostane uz radio prijemnik, a Bower krene da istražuje brod.
------------------
Ehh,početak filma već viđen...primećujem da se u većini sci-fi filmova dešava taj problem sa hiber kapsulama pa se posada budi pre dolaska na odredište Ali dobro,polako se priča gradi,ima i akcije,misterije,tuče...zanimljivo svakako

Koja slučajnost,nekako se potrefilo da odgledam 3 filma u nizu, koja su dosta slična
Prvo Passengers pa onda Life i sad Pandorum

Elem ,ovom pandorumu dajem ocenu 7.5 / 10
ii da,i ovaj je sličan Predatoru,tjst alienu
FoX FoX   23.07.2017 u 00:49

The Girl with All the Gifts (2016)

Žanr : Horor / Triler / Drama /Sci-Fi

Opis : Melanie je deo eksperimenta. Ona i još 20-tak dece su čuvani od strane naoružanih vojnika u laboratoriji.
Služe ne samo za proučavanje, već se naučnici nadaju i vakcini protiv gljivica koje ljude pretvaraju u zombije.
Nakon što brzi i krvoločni zombiji provale u vojnu bazu, sledi borba za goli život.
Nekolicini preživelih Melanie je jedina nada za spas života.
Ali Melanie nije ljudsko biće....

Zaključak :
Atraktivni zombie hit, koji je daleko od uobičajenoga smeća, koje se gotovo svakodnevno snima u svetu.
Kao prvo, film ima stvarno dobru priču.
Nije pojednostavljena kao što je u većini zombie filmova.

Drugo: Glenn Close, Gemma Arterton i odlična klinka Sennia Nanua.
Više nego dobra ekipa u brzom akcijskom delu, ali dovoljno dobri i za onaj drugi, dramatičan vredan deo filma, koji inače najčešće pokvare loši glumci u B-produkciji što u ovom filmu nije slučaj.

Gledati? - Svakako !

//tekst preuzet sa titlovi.com

Prekopirao sam tekst jer se slažem sa celim zaključkom ovog lika što je pisao
Dodao bih samo da je ovo možda jedini film koji sam video do sad u kome je extra profi odradjena grafika u najsitnije detalje, skoro ceo grad odrađen u skladu sa apokaliptičnom radnjom ... stvarno deluje STVARNO propale zgrade obrasle u korov, ulice popucale i korov izbio, na jednom krovu sam čak zapazio da je pisalo SOS ... znači grafika me oduševila.
Britanski film je u pitanju i britanci su me baaaš iznenadili...nisam znao da su ovako profi

Moja ocena : 8/10
Cranium Cranium   23.07.2017 u 01:23

I ovaj sam planirao odavno da gledam ali nikako da uzmem
FoX FoX   23.07.2017 u 01:32

Pogledaj brt,možda ti se svidi.Svakako drugačiji od ostalih zombi / apokaliptičnih filmova
FoX FoX   25.07.2017 u 21:07

Cranium (22.04.2017/21:58)
Odgledao kanadski sci-fi/mystery film "repeaters" i imam sledeće da izjavim za svoj testament. .

3 klinca zavisnika, na klinici za odvikavanje.
Odgledao i ja juče Repeaters (2010)

Pa nije loš Lepo mi je "leg'o"

Ja mu dajem ocenu 6.5/10
Cranium Cranium   25.07.2017 u 21:28

FoX (25.07.2017/19:07)
Odgledao i ja juče Repeaters (2010)

Pa nije loš Lepo mi je "leg'o"

Ja mu dajem ocenu 6.5/10
Malo je amaterski, ali dobro odradjen.

Forum početna