Aktuelnosti: razno :)
Forum Politika Svet

FoX FoX   15.02.2019 u 20:35

Glumac Dragan Bjelogrlić našao se ovih dana na meti tabloida bliskih režimu, koji su ga optužili za navodne nečasne radnje, piše Danas.

Kako navodi list, Bjelogrlić je prošao baš kao i Nikola Kojo, koji je na naslovnicama tih medija izašao zbog svog angažovanja oko organizacije protesta "Jedan od pet miliona" i aktivnom učešću u njima.
Iako se Bjelogrlić nije aktivno uključio u proteste niti govorio na skupovima u gradovima, on je 6. februara u Danasu na pitanje da prokomentariše izjavu Nikole Koja da će, ako propadnu protesti, otići iz zemlje, rekao: "Verujem da ćemo se svi zajedno izboriti da do toga ne dođe. Ako ne uspemo, neka rezerviše još mesta u kupeu".

Tu izjavu su preneli mnogi internet portali, pa se juče u jednom tabloidu pojavila storija o tome kako je Bjelogrlić navodno prevario jednog svog prijatelja.
"Dovoljno je bilo da izrazim svoj politički stav "rezervacijom mesta u Kojinom kupeu", pa da krene osvetnička kampanja protiv mene. Priznajem, očekivao sam", izjavio je za Danas Dragan Bjelogrlić.

Međutim, kako objašnjava, nije verovao da će kreatori ove kampanje biti tako perfidni.

"Priznajem i da nisam očekivao da sredstva kojima se koriste mogu biti ovako gnusna i besramna, pa ne mogu ni da pretpostavim šta mi se sledeće sprema. Delimično zadovoljenje sam našao van suda, ostavkom novinarke kojoj je sramni zadatak dodeljen", kaže Dragan Bjelogrlić.

Naime, novinarka koja je pisala ovaj tekst obavestila je poznatog glumca da je dala otkaz zbog novinarskog zadatka koji joj je poveren.
Cranium Cranium   15.02.2019 u 21:18

FoX (15.02.2019/19:35)
Glumac Dragan Bjelogrlić našao se ovih dana na meti tabloida bliskih režimu, koji su ga optužili za navodne nečasne radnje, piše Danas.

Kako navodi
Prvo je odradila zadatak pa dala otkaz????
FoX FoX   15.02.2019 u 22:23

Da, verovatno je osetila grižu savesti
Čekam partijevo stručno objašnjenje
PARTYzan PARTYzan   16.02.2019 u 00:31

da me nisi pomenuo ne bih se ni oglašavao, preleteo sam ove redove jer me nesh nije zanimalo, Bjela mi nije interesantan. A da bih se "stručno" odredio, to nešto treba da me dotakne Prvo nzm da li je sve ovako kako stoji u ovim redovima ili su to nečije interpretacije. Ako je istina da je kompromitovan uz pomoć izmišljotine, to mi je jadno. Kao što mi je jadna potreba da se sad protestuje a ne zna se ni zbog čega tačno, a recimo nije postojala potreba da se protestuje zbog toliko povoda vezanih za Kosovo. Profesori Filozofskog i ostali se navodno pozivaju na odredbe Ustava koje se krše (medijske neslobode...) zanemarujući najbitniju, o teritorijalnoj celovitosti zemlje ("selo gori a baba se češlja") i zanemarujući da se umesto despota Vučića svojevremeno , kao starleta,ni Tadić nije skidao sa strana i ekrana. A nije nemoguće i da "greh" zaista postoji, ako je Bjela stvarno prevario frenda, ali se vest plasira u najpogodnijem trenutku. Evo recimo Nikolić "završio fakultet" dok je bio radikal, tad radikalima nije smetala njegova diploma, ali se setili kad ih je napustio... Mada teško da je to ovde u pitanju, ako je ta novinarka dala otkaz.
FoX FoX   17.02.2019 u 16:24

PARTYzan (15.02.2019/23:31)
da me nisi pomenuo ne bih se ni oglašavao, preleteo sam ove redove jer me nesh nije zanimalo, Bjela mi nije interesantan. A da bih se "stručno" odredi
Pa diktatura brt. A ima i više razloga..samo slep čovek ne vidi šta se dešava al dobro.. Šteta što narod nema bolji izbor od trenutnog ali...

Evo ti najbolji odgovor...

video.fbeg2-1.fna.fbcd ... 996D7
atom atom   19.02.2019 u 10:26

Ruski ministar spoljnih poslova:"Svet je na ivici sukoba!"

Glavni politički događaj prošlog vikenda bila je Minhenska konferencija o bezbednosti. Rusku delegaciju je predvodio šef diplomatije Sergej Lavrov, koji je iznenadio svet svojim neobičnim govorom.

Mnogi su predviđali ili se makar nadali da će ruska delegacija u Minhenu morati da se bori sa optužbama, da će se naći u izolaciji, ali se ispostavilo da je iskusni ruski diplomata pred prepunom salom održao govor, pred kojim bi svet trebalo da se zamisli.
Lavrov je naglasio da realnost 21. veka diktira potrebu da se odustane od recidiva kolonijalnog razmišljanja, filozofija "gvozdenih zavesa" i "sanitarnih kordona", navodeći kao primer uspešnu saradnju u okviru Evroazijskog ekonomskog saveta sa azijatskim integracionim projektima.

"EU se nije držala dogovora. Panevropska agenda je propala, UN su zamenjene nekom vrstom elitnih klubova“, rekao je.

On je dodao da stavljanjem Srbije pred izbor „ili sa Rusijom ili sa Zapadom" Evropska unija čini istu grešku koja je dovela do ukrajinske krize, kada se društvo podelilo.
atom atom   20.02.2019 u 23:57

Vučić ugrozio zdravlje dece na institutu za majku i dete!

"Nećemo ulaziti." rekao je presedniku doktor,na vratima sobe u kojoj su obolela deca. Ali on je ipak ušao,i to bez maske na licu,iako je epidemija gripa. I to da bi se slikao sa detetom koje je "izrazilo" želju da se slika sa njim.

Portal "Bebac" oštro je osudio postupke presednika i ministra Lončara.
Korišćenje dece na ovakav način i to za vreme epidemije gripa i pojačanih mera bezbednosti u celoj zemlji neprimereno je i nedopustivo.

Zbog epidemije gripa pojačane su mere zaštite u celoj Srbiji. Deca ne idu u školu, a u bolnicama su zabranjene posete. I dok najbliži članovi porodice ne mogu da obiđu svoje najmilije, predsednik Vučić može sa sve novinarima i kamermanima da uđe na hematološko odeljenje Instituta za majku i dete.

Ne postoji ni jedno epidemiološko pravilo po kojem predsednik države ima pravo da obilazi decu sa najtežim oboljenjima i u to usred epidemije, navodi Bebac.

Deca koja se leče na odeljenju hemato – onkologije visoko su ugrožena, ističu, i u redovnim uslovima jer i najobičnija prehlada može biti kobna za njih. Mere predostrožnosti i bezbednosti sprovode se, kada su ovako bolesna deca u pitanju, svakog dana, a posebno u situaciji epidemije. Uprkos tome, predsednik Vučić zarad fotografisanja i lične promocije ušao je u bolesničku sobu i to bez zaštitne maske, navodi ovaj portal.

Umesto da zaštiti prava pacijenta, da obezbedi najadekvatnije uslove za lečenje naših mališana, ministar zdravlja Zlatibor Lončar smatra da je ovakav postupak moralan čin, a opravdanje nalaži u želji bolesnog deteta da vidi predsednika Vučića, piše Bebac.com.

„To su deca sa najtežim oboljenjima za koju je kranje neizvesno šta će biti i kad ima želju da hoće da vidi predsednika – a videli ste i onaj dečko Ognjen koji hoće da se slika sa njim, e onda kad ispoštujete sve to, onda je valjda najmanja stvar ispuniti želju tom detetu, mislim da to nije prevelika želja“, naveo je Lončar, prenosi N1.

Pod izgovorom da ispunjavaju želje, ministarstvo zdravlja i predsednik Vučić, besramno su ugrozili detetovo pravo na adekvatnu zaštitu i lečenje, piše Bebac.
PARTYzan PARTYzan   21.02.2019 u 02:37

FoX, nmg da pogledam onaj video. A i ne trebaju dodatni dokazi mada ja ne bih koristio termin diktator. I za Slobu su govorili pa sad tvrde kako su tad imali više nezavisnih medija. U diktaturi ne postoje NVO koje se finansiraju iz inozemstva i rade direktno i neskriveno protiv interesa države. Čak ni u demokratiji ne postoje takve Aj što Rusija to brani nego one nisu dozvoljene ni u SAD. Ali da je apsolutista, sve i svja, narcisoid neviđeni, to stoji. Uključujući i ove degutantne posete nesrećnoj deci, kada jednom od njih kaže "stisni mišiće". Potez blizak onom kad Neda Ukraden pravi selfi pored polumrtve Usnije Redžepove. Generalno, ljigaviju demagogiju od Vučićeve nisam nikad ranije uočio.
Primetio sam da otpočetka NG čak ni RTS više nema onu zadršku i pokušaj balansa. On je postao maskota svakog Dnevnika, i to po prvih par vesti ... Miloševića si retko mogao videti na Dnevniku, Nikolića ... Ovaj kao multiplicirani Tadić. Sinoć na Upitniku od 3 gosta, 2 iz SNS !? pod izgovorom da je je ovaj drugi iz Srpske liste sa Kosova a to je isto SNS. Treći bio Jovanović predsednik DSS-a. Svaku reč , slovo i interpunkcijski znak koji je izustio ... kao da je čitao moje puškice Inače dopada mi se način na koji i voditeljka Upitnika i Da Možda Ne vode emisije, naročito ova prva, nekako se više trudi da ostavi utisak neutralne i profi dok Kovačević skoro neskriveno navija za protestante tzv. drugosrbijance ali mi je svejedno simpa
atom atom   23.02.2019 u 12:15

Pojavila se bolest zombi jelena, stručnjaci ne znaju je li prenosiva na ljude.

Smrtonosna bolest koja uzrokuje to da jeleni izgledaju i ponašaju se pomalo kao zombiji je u porastu na području SAD-a i u dijelovima Kanade, tačnije prijavljena je u ukupno 22 države i 2 kanadske pokrajine ovog mjeseca, prenose mediji.

Zove se Chronic Wasting Disease (CWD), a zovu je još i bolest zombi jelena.

Radi se o tome da infekcija napreduje napadajući mozak, leđnu moždine i druga tkiva što postupno rezultira dramatičnim gubitkom težine, zatim nedostatkom koordinacije te čak agresijom prije nego što na samom kraju dođe do smrtnog ishoda.

Iako još nije poznato je li prenosiva na čovjeka, nedavna testiranja su rađena da se sazna više o tome. Pokazano je, naime, da su makaki majmuni mogli lako dobiti bolest nakon konzumiranja zaraženog mesa. Ta činjenica polako u medijima izaziva strahove od toga da bi se uskoro možda mogla pojaviti varijanta bolesti koja bi bila prenosiva i na ljude.

Bolest zombi jelena je prvi put zapažena prije 50 godina, a američka država Colorado je bila epicentar.

Ovom bolešću mogu biti zaražene i divlje životinje i one iz uzgoja, a poznato je kako ima bizarne efekte na one koji se zaraze, ali mogu proći i godine prije nego što životinja počne pokazivati simptome zaraze.

Neobični nadimak je bolest dobila zbog simptoma koje uzrokuje. Uz začuđujući pogled kojeg životinja ima, poznato je i to da su rebra toliko izložena da su vidljiva golim okom što je izazvano naglim mršavljenjem.

Iako se već duže vrijeme misli kako postoji "barijera vrste" koja bi spriječila širenje s jelena na čovjeka, nedavni nalazi pokazuju kako rizik ipak može biti veći nego što se do sad sumnjalo pa su izdata i razna upozorenja za lovce.

Mark Zabel, pomoćnik voditelja Prion istraživačkog centra na Univerzitetu Colorado napominje kako neki stručnjaci sumnjaju kako je "samo pitanje vremena prije nego što se pojavi njen oblik koji može prijeći na ljude."

Gotovi smo.
FoX FoX   24.02.2019 u 02:34

PARTYzan (21.02.2019/01:37)
FoX, nmg da pogledam onaj video. A i ne trebaju dodatni dokazi mada ja ne bih koristio termin diktator. I za Slobu su govorili pa sad tvrde kako su ta
evo video

Dobro, ajd da kažemo da nije diktatura. Ali možemo koristiti termin "Vodja" (što mu dodje isto).

Vodja se pita za sve, vodja odlučuje o svemu, samo on, niko drugi. Vodja je glavni.

"drugosrbijance" ccc

I ja ponekad pogledam upitnik kad gostuje bilo ko iz opozicije... I uvek se smorim na kraju emisije. Ovi iz sns-a su stvarno dobro pripremljeni za bilo kakvo medijsko pojavljivanje. Imaju kurseve 99%

Forum početna