Aktuelnosti: razno :)
Forum Politika Svet

FoX FoX   29.11.2017 u 22:50

Zvezdas (29.11.2017/21:45)
cekaj da nesto padne sneba pa ce se promeniti...

a poenta je ista uvek,treba da sagledas stvari iz proslosti kako su funkcionisale,nista nam nije v
Tako su se i moji nadali 30, 40godina i videli da nema vajde pa uzeli stvari u svoje ruke. Od nadanja nema vajde. Prođe ti život u nadanju. Ali dobro..nada poslednja umire
Ne čekam ja da mi padne sa neba jer da čekam bio bi kao vi koji se večito nadate da će nekim čudom radikali doći na vlast ili bilo koja druga stranka i da će stvari krenuti na bolje.
Zvezdas Zvezdas   29.11.2017 u 22:53

FoX (29.11.2017/21:50)
Tako su se i moji nadali 30, 40godina i videli da nema vajde pa uzeli stvari u svoje ruke. Od nadanja nema vajde. Prođe ti život u nadanju. Ali dobro.
ja ne pricam o strani j**e mi se ko ce doci nek taj narod zivi bolje,i ako se muci da mu se ta muka isplati... a dal ce vladati janko ili marko sve je jedno,nek da narodu da zivi bolje,da tu zemlju oporavi propasti u koju smo je sami uvalili.
Cranium Cranium   29.11.2017 u 23:01

To je taj Vucko. Usadio neke ideje i zvezu. Nije kriv sistem sto j**e majku, krivo je drustvo sto samo sebi j**e majku. I to je tacno, ali da sistem valja i drustvo bi bilo bolje. Spominjes 99?????? Tebra jesi ti svestan koliko smo ih osakatili vojno??? I opet su nas napali i "dobili" politicki. Jer su pripretili da ce nas sravniti sa zemljom, i Sloba je popustio. Vojska je bila spremna na 5x jace napade, da smo se jos vise naoruzali opet bi nas napali jer je to boranija upgrade, dakle slabo popravljanje stanja. Od solidnog u malo bolje solidno.

Ako vec mislis na svoje naslednike, savetujem ti da menjas drzavu kao sto ja planiram vec godinu dana. Budem li skupio muda i otisao, Srbija me nece videti nikada vise. Samo zelim da zivim kao covek, zelim da budem placen za ono sto radim, placen onoliko koliko vredim. E ako ni to ne moze da mi obezbedi ova usrana zemlja, onda hoce neka druga, pa makar to bio truli zapad koji tvoj seki spominje.
Zvezdas Zvezdas   29.11.2017 u 23:16

Cranium (29.11.2017/22:01)
To je taj Vucko. Usadio neke ideje i zvezu. Nije kriv sistem sto j**e majku, krivo je drustvo sto samo sebi j**e majku. I to je tacno, ali da sist
a nznm mozda da smo imali te neke sisteme S-300 ili malo bolje opremljene migove,ne malo bolje nego su bili skoro neispravni za tu borbu da nas nebi napali,ili da je sloba tada kupio to oruzje,i prihvatio pomoc belorsije kada je htela da nam pomogne...al borili su se koliko su mogli to i ja kazem,al naoruzanje nam treba sigurno sada bolje...

pa jeste i to resenje,otici u drugu drzavu,izgleda da je to jedini izlaz ako se nesto ne promeni jbg.
Cranium Cranium   29.11.2017 u 23:22

Zvez ne kapira kako rat funkcionise. Brate, oni su leteli u formacijama od 50-100 aviona po jednom zadatku. Na njih je u pocetku agresije kretao jedan avion. O cemu ti pricas. Sa Belorusijom bi islo 2. Maltene isti ku**c. Isto je i sa S300. Oborili bi desetak aviona dok nam ga ne bi unistili. I kraj. Jedna lasta ne cini prolece. Nama je pesadija bila kicma vojske.
Zvezdas Zvezdas   29.11.2017 u 23:25

Cranium (29.11.2017/22:22)
Zvez ne kapira kako rat funkcionise. Brate, oni su leteli u formacijama od 50-100 aviona po jednom zadatku. Na njih je u pocetku agresije kretao
a ako bi imali vise tih sistema S-300?
FoX FoX   29.11.2017 u 23:25

hahah zvez to je i moja poenta da narod živi bolje i da se muka isplati a to mi nećemo dočekati makar i ja otišao da glasam.

Kran, prijatelji moje porodice, tačnije 2.porodice, otišle u Norvešku i tamo žive evo već 5, 6meseci. Dobili su državljanstvo i ostaju tamo da žive.
Preporodili se brate. Skratiću priču da vas ne bi smorio i bacio u depresiju ali uglavnom...rade 8h, plaćeni su odlično, ne krpe kraj sa krajem kao što su ovde krpili iako imaju visoke škole.
Tamo imaju uslove za jedan sasvim pristojan život i mogu da obezbede bolju budućnost za svoju decu.

Ljudi su tamo potpuno drugačiji i gledaju svoja posla. Nema toliko kriminala, mržnje, šunda kao kod nas..jer zašto bi bilo kad su ljudi zadovoljni i zaposleni.
Evo sad se još jedna porodica iz mog okruženja sprema da ode za norvešku...

Pre par meseci su nam bili u poseti isto neki prijatelji koji su još 2000 otišli u Australiju...tamo je već raj u poređenju sa Srbijom.
Eeee zvez, oni su obezbedili bolju budućnost za svoju decu. Nisu čekali i nadali se da dođe Janko ili Marko na vlast da bi im bilo bolje već su uzeli stvar u svoje ruke.

E sad ima i ona priča da gde god da odeš nigde nije kao kod tvoje kuće...Da li otišao u ameriku, norvešku, australiju uvek te gledaju kao stranca...ali meni to ne smeta.
Cranium Cranium   29.11.2017 u 23:31

I ovde sam stranac tako da...
PARTYzan PARTYzan   29.11.2017 u 23:43

Zivot je konkretan i zahteva prakticno delovanje bez izgovora. Od idealistickih zalaganja, teznji za promenom sustine, sistema, "iz korena" ima koristi jedino ako se one neodlozno sprovode, ako postoji plan i program za ostvarivanje tih ideja ovde i sad. U protivnom, to je samo opravdanje za nasu pasivnost
"Umesto "ne mogu zbog..." reci: "mogu, uprkos..." "
" Ko hoće, nađe način; ko neće, nađe izgovor"
PARTYzan PARTYzan   29.11.2017 u 23:50

A što se tiče ovog sa m-chata- rat su hteli svi sem Srbije i Crne Gore tj svi koji su bili za otcepljenje, jer po Ustavu nisu imali pravo na otcepljenje bez saglasnosti svih republika. A JNA nije srpska već savezna vojska koja je morala po zakonu da reaguje. Vojske u drugim republikama su bile paravojne formacije, znači nelegalne. Patriotizam je postojao samo kod Srba i Crnogoraca jer su se zalagali za državu Jugoslaviju, a kod svih ostalih su postojali nacionalizam i šovinizam, jer su hteli nove, nacionalne, etnički što čistije države

Forum početna