Horor filmovi
Forum Zabava Film

Cranium Cranium   11.02.2016 u 19:24

Dugo nisam pisao u ovoj temi a odgledao sam nekoliko filmova. Uglavnom osrednjih. Pa ajde da krenemo.

1. Sleep Tight - Španski triler/horor o na prvi pogled običnom čoveku koji radi kao domar u jednoj stambenoj zgradi. Deluje kao da voli svoj posao i da je zadovoljan svojim životom. Ali samo tako izgleda pred drugima. Njega muči depresija i pokušavao je da se ubije. Ali i dalje živi. Možda ga malo više u životu drži činjenica da voli da druge oko sebe čini nesrećnim. Kako? Ima jedan zanimljiv "hobi". Pošto je domar, ima ključeve svih stanova i naravno pristup svim stanovima. Recimo da ulazi ljudima u stanove, zavlači se pod krevet i čeka da se vrate kući da bi ih posmatrao i kasnije napakostio. Za ostatak psihopatskih ideja morate da odgledate film. Meni je bio okej, ali ništa posebno. 6/10

2. The Gallows. Zaaaašto sam ja gledao ovo???? MTV tinejdz gluposti. Školska predstava kreće naopako i glavni glumac se slučajno samoobesio na rekvizit. Mnoogo godina kasnije radi se rimejk predstave u istoj školi i neki novi klinci glume u njoj. Ali naaaaaravno da stari glumac koji je poginuo nije rekao zadnju. Na kraju krajeva, on nije ni trebao da glumi u predstavi glavnog lika. Zamenio je u poslednjem trenutku jednog drugog glumca koji se nije pojavio na premijeri predstave. Opet se pitam zaaaašto sam ja gledao ovo? Verovatno jer je jedna klinka plavuša slatka. I zato jer me je prevario trejler. Mislim znao sam da je film krš ali ipak sam ga odgledao. Ocena??? 4 na jedvite jade od 10. Bilo mi glupo da dam trojku.

3. Martyrs (2008). Francuski film koji ima odličnu ideju i priču u osnovi ali očajnu ali verovatno najočajniju realizaciju da bih mu dao -200 da mogu.
Tako zanimljiva priča koja je osakaćena na filmskom platnu. Sva nekako muljava i nikakva.

Devojčica Suzi biva kidnapovana kao dete i odvedena u jednu kuću gde biva brutalno mučena na sve moguće načine. Bukvalno do granice smrti. To je trajalo jedan vremenski period i ona je psihički krenula da puca. Ali u medjuvremenu, nekako je uspela da se oslobodi i pobegne sva unakažena i krvava. Pronalaze je nadležni organi i smeštaju je u neko sirotište. Medjutim kako je bila prsla, druga deca su je izbegavala jer je realno bila čudna. Svi sem jedne devojčice koja se zove Ana. Ana je bukvalno bila kao sestra, majka, drugarica, šta god.
U medjuvremenu je Suzi počela da vidja mrtvu ženu i sve češće ju je posećivala. Ta žena ju je tukla i sekla do kostiju. Praktično rečeno, mučenje se nastavilo i nakon bekstva iz kuće. Mnogo godina kasnije, Suzi i Ana su devojke koje se i dalje drže zajedno i druže se. Jednog dana Suzi lista novine i nalazi članak o jednoj uglednoj porodici. Prepoznaje ih i shvata da su oni ti koji su ke mučili kao dete i da je njihova kuća ustvari ona kuća. Rešava da ih poseti i reši se sumnji. Zašto??? Ali da li se ona rešila svih svojih demona??? Pogledajte (nemojte) i saznajte. Znači ja sam popi*deo kad sam odgledao film. Odlična ideja filma u najvećem delu, baš je zanimljiv koncept. Da ne lupam spojlere. Ali film je taaaako retardirano snimljen da je to neopisivo. Dao bih mu -200 da mogu kao što rekoh. Ali ajde 4/10. Neću biti strog.

Ima još par filmova, ali to ću kasnije.
FoX FoX   12.02.2016 u 05:02

U ovaj Sleep Tight sto si spomenuo zvuci zanimljivo

A ovaj Martyrs Pogledajte (nemojte) jbg prica mi deluje ok...ali ako kazes da bi mu dao -200 ,necu gledati ondaK

eee aj gledaj pa mi javi kakav je.....hteo sam da napisem Paranormalna aktivnost: Dimenzija duhova ali vidim ima ocenu 4.5 na imdb.. jbg,trailer mi bio zanimljiv
Mia Mia   12.02.2016 u 09:06

Dobar je i djavolji plen,meni se svidjaju sa ekskurzijama,ekipica kad zapadne u nevolju
Cranium Cranium   12.02.2016 u 11:24

Sleep Tight nije ništa posebno, vrlo malo horora ima u sebi. Da se ja pitam, ne bi bio horor. Ali bolja su za 3 klase ona 3 što sam ti rekao.

Martyrs.......znaš kako mi je krivo što su ga osakatili. Tačno gledaš, kapiraš priču i kako je zamišljeno ali se svakom scenom sve više nerviraš jer je mogla 200 puta bolje da se snimi. A kraj je tako retardiran da to nije realno. Vidim da su i Ameri radili rimejk filma, kao što sve rade. Možda su oni bolji. Francuzi su znači polovični za sada. Dva filma sam gledao. Jedan je užas (ovaj) a onaj drugi je bio bruka zanimljiv. Sad bi ga gledao opet. Sad ću da napišem ukratko o čemu se radi.
Cranium Cranium   12.02.2016 u 11:51

Film se zove High Tension. Izvorni naziv mu je Haute Tension ili kako već. Malo je stariji. Mislim da je 2003 ili 2004. Znači kako se zakuvalo, ja sam se prikucao za ekran. Baš je "high tension"

Uglavnom, dve ortakinje imaju ispitni rok (Opet dve drugarice). Uglavnom, imaju ispitni rok i beže iz grada i buke da bi mogle na miru da uče. Kao fazon, van grada nema šta da se radi, moraće da uče. Otišle su kod Aleks jer ona ima roditelje i ogromnu gajbu izvan grada i mirno je. Ova druga se zove Marija. I sad stigle one, smestile se. Upoznavanje sa roditeljima itd. Kako već ide. Bla bla bla, sutra ujutru počinju da uče. Marija kao gost dobija svoju sobu a sada na spavanje. Medjutim malo sutra. Baš kad je Marija legla u krevet i krenula da "mašta" i neprikladno se dodiruje gde treba i gde ne treba, čisto onako jer joj se može. Začula se buka. Neko provaljuje u kuću. Sve ostalo što bih rekao je spojler. Ali film je zanimljiv i to vrlo. Ima dosta napetosti, skrivanja , krvi i svega. I to na mnooogo lokacija. Zato mi je i bio tako zanimljiv. Ne dešava se sve u kući kao što se očekuje. Kuća je samo početna stanica.
Ivana Ivana   13.02.2016 u 10:10

Na primer,na primer ...THE BUCHER
Cranium Cranium   13.02.2016 u 12:51

JeruZalem (2016). Film koji je meni dosta uspešno držao pažnju. Dve ortakinje (koja je fora sa ovakvim filmovima od po 2 osobe) idu u Izrael na odmor u Tel Aviv. Ali to se dešava uoči praznika jom kipura. To je jevrejski praznik za koji je karakteristično nošenje bele odeće, pokajanje, praštanje, molitve i strogi post. Znači ništa se ne pije i ne jede ceo dan. Elem, ove dve ortakinje su jevrejke iako nisu planirale da idu u Jerusalim i nisu nešto verujuće. Idu da se provedu jer je noćni život u Tel Avivu odličan. E u avionu se upoznaju sa jednim likom koji je nešto nalik svetskom putniku, ide po svetu i izučava civilizacije. On ih nagovara da odu u Jerusalim prvo jer je jelte "jom kipur" i biće zanimljivo. Ove dve pristaju.
Kada ubacimo fenomen "Jerusalimskog sindroma" , biblijske motive, samu situaciju u Izraelu izmedju jevreja i muslimana, dobijemo odličnu zabavu. Inače Jerusalimski sindrom me je uvek fascinirao. Kaaaaako j**ote? Možda kada bih otišao u Jerusalim dobio bih ga i ja. 50 turista godišnje oboli od ovog sindroma. Isto kao i za Pariški sindrom. Kako god, ovaj film je mogao biti i mnogo bolji, zasmetale su mi neke stvari ali jbg. Zabavio sam se. Sad ću da editujem ovaj post, da napišem spojler. Ne gledajte ako bi da pogledate film.
Spoiler: Samo registrovani korisnici mogu da vide spojler.
Eto spojlera, ali u suštini. Film je zanimljiv. Recimo 7 od 10.
Edy Edy   23.02.2016 u 12:31

Ne znam znate li za ovaj, baš sam danas na njeg naletio (inače, davno sam ga gledao).

Jedan od najboljih horora koje sam gledao: 13: Game of Death

Uzmite u obzir da postoji i remake 13 Sins iz 2014te, ali nije blizu pravoj stvari iz 2006te

Glavni lik je Pusit (ne, nije š već s)
FoX FoX   28.03.2016 u 04:03

Moram da pogledam te filmove pa javljam
Inače,odgledao sam trailer za The Conjuring 2 [2016] uffff opasan trailer,nadam se da će i film biti ok.Prvi deo mi se baš svideo..

uuu a i ovaj deluje opako Lights out youtube.com/watch? ... fB_Cw
film je verovatno inspirisan ovim kratkim video klipom - vimeo.com/82920243

James Wan-ovi filmovi su uvek dobri
biće ovo zanimljivo leto,izgleda
Welicak94 Welicak94   28.03.2016 u 07:49

Cranium, Jako interesantno her Kranium ;)
Rezultati na kickassu kada se potrazi "high tension"
Ukljucen mi je nocni mod, kasno sam se setio. Vidite kako god.
Inace pogledacu film, kupio me tvoj opis. Nadam se da nece razocarati kao As Above

Inace @FoX -y. , hvala na info za Conjuring 2 Obavezno gledam. Prvi deo mi je bio super

Dzejms Van

Priloženi fajl : screenshot_2016-03-28-05-48-54.png (0.14 MB.)
Uloguj se se pa možeš da preuzmeš ovaj fajl!

Forum početna