The Undernet
Forum Tehnologija Internet

Cranium Cranium   31.01.2014 u 22:47

Tjst ti mislis da si zavarao trag.
Edy Edy   31.01.2014 u 22:57

Cranium (31.01.2014/21:46)
Nisam strucnjak, nego cista logika. Samim preuzimanjem tog nekog programa ste se sj**ali. Okej, imas ti sve te fore da zavaras trag ali taj TOR nije pusten u promet na lepe oci. Ko ga kontrolis
Logika ti je pogrešna Nisi upućen u software pa mi nije jasno kako možeš da govoriš da ga neko kontrolira

Kao prvo, Tor je OPEN-SOURCE tako da nema sakrivenih opcija... da me aplikacija prijavi i slično sve se zna šta je za šta je, i kakva je...

Drugo, sistem na koji radi je provjeren od strane stotina, odnosno hiljada drugih ljudi... ne kažem da nije moguće probiti ga... ali ako zna za njeg cijeli svijet, uključujući i elitu u računarskom fahu, onda msm da ne treba da se brinemo

Treće, koristi niz sistema za enkripciju... sve se može dekriptovati... samo treba dovoljno jak računar a tajne agencije imaju na raspolaganju superkompjutere IPAK, čak i ako mogu da dekriptuju jednu konekciju (a ne mogu... jer nemaju podatke od jedne od njih.. to bi značilo kontrola svih internet provajdera u svim državama... špijunaže ima... ali potpuna kontrola svih... nema teorije, države i njihove vlade ne bi dozvolile), to ne znači da mogu da ufate svakog Jer je broj korisnika ogroman... broj nivoa enkripcije isto tako... i da oni "hakuju" svakog redom? NEMA TE TEORIJE koriste iste zaštitne metode kao FBI i slični

Ja imam i argumente i dokaze, tako da msm da je moja logika tačna
Cranium Cranium   31.01.2014 u 23:09

Edy (31.01.2014/21:57)
Logika ti je pogrešna Nisi upućen u software pa mi nije jasno kako možeš da govoriš da ga neko kontrolira

Kao prvo, Tor je OPEN-SOURCE tako da nema sakrivenih opcija... da me aplikacija p
Proizvodjac je koji? Kako je moguce da se taj program zloupotrebljava za kriminal, a da policija i sta ti ja znam ko ne moze da reaguje? Garantujem ti da policija ima uvid u to sta je ko radio na underu. Ne za svakog naravno, nego samo za "odabrane" koji rade konkretne stvari. I za fejs se mislilo da je siguran sto se inboxa tice pa se ispostavilo da sluzbe znaju sve. Zasto ti je tesko da poverujes da firma koja je napravila taj TOR ne prosledjuje podatke sa kompa pojedinaca koji su taj isti program instalirali u nadi da ce moci da se sakriju. Ne govorim o nikakvim adresama, IP sranjima itd. Njihov program je u tvom kompu. Kraj price.
SRB
Srbenda  
 31.01.2014 u 23:37

Edy, mi kapiramo da si radoznao i znamo kako tor funksionise koristio sam jos pre par godina, ali ako ti koristis tor i tvoj saobracaj se rutira preko mog releja nikad nisi siguran da ja mogu sve to da sacuvam ;) Dalje, open-source ne znaci potpuna sigurnost, to je mit. Samim tim sto je kod otvoren lakse se nalaze "rupe" i zaobilazi zastita. Sve ima svoje prednosti i mane. Enkripcija radi ali mora da bude dvosmerna. Dzaba je meni enkriptovan chat kad tebi nije i obrnuto
Edy Edy   01.02.2014 u 17:48

Cranium (31.01.2014/22:09)
Proizvodjac je koji? Kako je moguce da se taj program zloupotrebljava za kriminal, a da policija i sta ti ja znam ko ne moze da reaguje? Garantujem ti da policija ima uvid u to sta je ko radio na
Molim vas da prestanete pametovati i ispravljati me...

a) Facebook nikada nije bio siguran, kao ni ostale društvene mreže... Za PRISM program se spekuliralo odavno, samo što su nedavno puštene u javnost informacije... Jedno je da si ti mislio da je siguran...

b) Proizvođača nema... već rekoh da je to OpenSource software.. kada bi znao šta to znači ne bi pitao ko je proizvođač...

c) Njihov program je svačiji program... PRESTANI MUDROVATI O STVARIMA O KOJIMA NEMAŠ NI 1% POJMA jednostavno pravilo.... OpenSource znači da svako ima uvid u taj program... nije moguće da se postave sakrivene opcije! Tako da kada je nešto opensource možeš slobodno da samtraš da si ti sam osmislio program jer kompanije nema, vlasnik je svako... malo se informiši pa onda iznesi neki argument...

d) Ovo "Zasto ti je tesko da poverujes da firma koja je napravila taj TOR ne prosledjuje podatke sa kompa pojedinaca koji su taj isti program instalirali u nadi da ce moci da se sakriju." je potpuno besmisleno, jer opet kažem ono je OPEN-SOURCE
Ako nisi svjestan, ja mogu da tačno pratim svaki BAJT koji se šalje sa mog računara... Kao i milijuni drugih... I niko, ponavljam NIKO (uključujući i hrpu hakera, i to poznatih) nisu pronašli ništa što bi moglo na bilo koji način da dozvoli tako nešto....

e) "Ne govorim o nikakvim adresama, IP sranjima itd. " - ta tvoja sranja su znanje koje ti treba kako bi raspravljao o ovome Bez uvrede

f) "Kraj price." - zanimljiv način da kažeš "ja sam upravu, baš me briga koje dokaze, znanje i slično ti imaš"
Cranium Cranium   01.02.2014 u 18:01

Ahahahahaha. Ma okej. Ne treba meni ni tih 1% mudrosti da bih znao da veliki brat prati svaki potez. Ja ti opet kazem. Ne pametujem sa strane strucne diskusije jer pojma nemam o tome, nego sa strane logike. U vremenu u kome se ljudi prate iz kosmosa, GPS snima svaki pokret, HAARP menja klimu, vestacki zemljotresi i 500 raznih cuda, egzoskeleti i ostalo. Sve je otislo u pm. I sada ti meni kazes da mogu da narucim ubistvo Obame preko neta a da niko ne sazna za to jer neki program kome se ne zna tvorac to omogucava? Tebi ako je lakse da mislis da si siguran, onda idi po svome.
Cranium Cranium   01.02.2014 u 18:07

A daaa, naivan si ako laskas sebi da si toliko potkovan znanjem i tvrdis da nema nacina da te ulove u undernetu. Ne znas ni 1% onoga sto "oni" znaju i svako ko radi nelegalne stvari moze biti uhvacen samo ako privuce paznju na sebe. Ako postane prioritet u moru drugih, sto je tesko, ali eto. Dakle moja sustina je da je moguce da naj**es na undernetu, ali je to vrlo retko jer treba zasrati puno da bi se obratila paznja na tebe.
Edy Edy   01.02.2014 u 18:15

Srbenda (31.01.2014/22:37)
Edy, mi kapiramo da si radoznao i znamo kako tor funksionise koristio sam jos pre par godina, ali ako ti koristis tor i tvoj saobracaj se rutira preko mog releja nikad nisi siguran da ja mogu sve to d
Pa zar i ti Srbenda Taj tvoj "mit" je glupost živa... jeste, da kada je nešto open-source, lakše se pronalaze greške... ali uzmi ovo u obzir... na TORu radi svaki stručnjak koji nije u zaposleništvu neke vlade (a i oni nekad rade)... brojno gledano, jednostavno je više onih koji rade na njemu nego onih koji ne rade to jeste onih koji žele da ga zaustave iako se pronađe greška (kao što je nedavno otkriven jedan propust kojeg je FBI koristio) veooooma brzo je otklonjen... drugo... vidim ni ti nisi upućen u sistem... i ne mora da bude dvosmerna... nije važno koliko ja enkripcija na chatu... ako imaju podatak koji traže, mogu ga probiti... ne istog trena, ali vremenom i superkompjuterima mogu sve.... Fazon je da se sakrije put kojim ide podatak... tako da se ne zna ko je poslao podatak...

Kao primjer uzmi jedan razred.... neko je slomio stolicu... samo taj ko je slomio i možda 1-2 koji su bili u blizini znaju ko... dođe profesor i pita... i zamisli da se čitav razred javi da je slomio stolicu ne mogu da kazne čitav razred jer je razred sastavljen od hiljada ljudi svi iz više zemalja

Drugo... to tvoje preusmjeravanje podataka... postoje samo nekoliko tačaka gdje se tvoji podaci istinski mogu preuzeti...

Na tvom računaru (trojanac recimo, ili neki drugi virus koji prati sve podatke koji idu prema portu za TOR prije nego što se uopšte enkripcija vrši)... na exit relayu (dekriptuje tvoje podatke i zna da si ih ti poslao).. postoji ih na hiljade.... pa nemojte misliti da ih je lako kontrolirati... i naravno moguće je ufatiti poruku dok je još na početku lanca... u vanjskim slojevima luka tada je tek nekolicinu puta enkriptovana, pa je lakše da se probije... ako imaju dovoljno resursa moguće je, rekao bih... ali nije ni to tako lahko... to je more podataka.. ufatiti onaj koji tebi treba je gotovo nemoguće... a provaliti u sve... nema tih resursa na planeti za to....

Hoću da kažem, da vlade itekako imaju resurse da kontroliraju sav protok određenog pojedinca... Ali ne mogu da kontroliraju protok hiljada i miliona ljudi.... za tako što bi im trebalo enormne računare i prevelik broj.... naći ću vam linkove sa detaljnijim odbjašnjenjima i malo tehničkih detalja (ako stvarno želite znati)... Dok, ja vidim... vi ste tvrdoglavi... kažete da je tako, pa džaba dokazivati bilo kakvim podacima...
Edy Edy   01.02.2014 u 18:17

Cranium (01.02.2014/17:07)
A daaa, naivan si ako laskas sebi da si toliko potkovan znanjem i tvrdis da nema nacina da te ulove u undernetu. Ne znas ni 1% onoga sto "oni" znaju i svako ko radi nelegalne stvari moze biti uh
Jadno ti je to izvlačenje iz situacije Sad koristiš fazon da sam umišljen ili šta? Znam ja koliko i znam i koliko ne znam Ali kažem da znam više od tebe, koji pokušava da mi dokaže da nisam u pravu... što nema nikakvog smisla

I ne kažem da te ne mogu uhvatiti.. gotov uvijek ih uhvate... kažem gotov... ne uvijek ali da... mogu da ulove većinu... bez obzira na sigurnosne mjere... ali ako neka hakerska grupa hakuje recimo neke podatke vlade Ugande, misliš da će ih uhvatiti? Sumnjam.... nedovoljno velika stvar ;)
Cranium Cranium   01.02.2014 u 18:22

Edy (01.02.2014/17:17)
Jadno ti je to izvlačenje iz situacije Sad koristiš fazon da sam umišljen ili šta? Znam ja koliko i znam i koliko ne znam Ali kažem da znam više od tebe, koji pokušava da mi dokaže da nisam u
Ne brate nego si sam potegnuo pricu o znanju. Kao sto ja nemam blage u odnosu na tebe, tako ni ti nemas blage u odnosu na neke.

Forum početna