The Undernet
Forum Tehnologija Internet

Cranium Cranium   01.02.2014 u 18:25

Dakle? Sad kazes da je moguce? Eto ti ja sa mojih 1% sam dokazao poentu. Druga je stvar to jel tvoji organi gonjenja (u tvom slucaju BiH) imaju nacina da te ulove. Ali opet se ne treba zaj**avati.
Edy Edy   01.02.2014 u 18:26

Cranium (01.02.2014/17:01)
Ahahahahaha. Ma okej. Ne treba meni ni tih 1% mudrosti da bih znao da veliki brat prati svaki potez. Ja ti opet kazem. Ne pametujem sa strane strucne diskusije jer pojma nemam o tome, nego sa
ne.. kažem da možeš da naručiš ubistvo svoga susjeda a da se ne zna mada... ima milja drugih načina da se otkrije ako ne održavaš podatke na računaru... zaplijene računar... pogledaju historiji i mogu da vide ako si toliko glup da ih ostaviš tu jedno je što mogu pratiti gdje sam GPSom kakve to veze ima sa TORom? odavno se zna da nema slobode u pravom svijetu zato i kažem za ovo... postoji taj divlji zapad na internetu (koliko-toliko) lahko je odrediti jesi li ti kući a sasvim teže odrediti ko je šta doručkovao jutros jedno je špijunaža pojedinca... a sasvim drugo monitoring čitavog stanovništva
Edy Edy   01.02.2014 u 18:28

Cranium (01.02.2014/17:25)
Dakle? Sad kazes da je moguce? Eto ti ja sa mojih 1% sam dokazao poentu. Druga je stvar to jel tvoji organi gonjenja (u tvom slucaju BiH) imaju nacina da te ulove. Ali opet se ne treba zaje
kažem da je nemoguće da prate sva dešavanja kao št osi ti govorio nema Big Brothera ako koristiš TOR
Edy Edy   01.02.2014 u 18:31

Ako hoćeš primjer

Zaboravio sam mu ime... haker napravio crva u 90tim... koji je napravio milijune (250+) štete na svjestko tržište i to samo za nekoliko dana/sati Znaš kako su ga otkrili? falio se drugovima da je on napravio

Gotov uvijek ih uhvate.. ali ne zato što TOR i slični alati (prije su bili drugi), već zato što su ljudi glupi
Cranium Cranium   01.02.2014 u 18:32

Edy (01.02.2014/17:26)
ne.. kažem da možeš da naručiš ubistvo svoga susjeda a da se ne zna mada... ima milja drugih načina da se otkrije ako ne održavaš podatke na računaru... zaplijene računar... pogledaju historiji
Naveo sam samo podatke sta se sve radi. Ogromne su to stvari, a tek ovo. Evo recimo, MUP Srbije je uveo cipovane licne karte, i na foru su izj**ali dobar deo nacije da upravo takve licne karte izvadi. Kao, ako se izgube, mogu da se nadju. Naravno, puno slozenih reci itd. i zbune coveka. A to sto se sada mozda (ne mozda nego sigurno) prati ko gde ide i kuda svraca, to nikom nista.
Cranium Cranium   01.02.2014 u 18:35

Edy (01.02.2014/17:28)
kažem da je nemoguće da prate sva dešavanja kao št osi ti govorio nema Big Brothera ako koristiš TOR
Ja nisam tvrdio da se prati celokupni undernet. Mozda sam se negde pogresno izrazio. Stavise, par puta sam naglasio da mozes biti pracen ako skrenes paznju na sebe. Naveo sam i primer sa regularnom policijom. Neke uhvate, neke ne diraju.
Edy Edy   01.02.2014 u 18:37

Da rezimiramo...

Ti si govorio: Big Brother zna sve.. šta god se na internetu radi, bilo ko da je, sve se zna... NIJE TAČNO JOŠ JEDAN DOKAZ: Ogroman broj pedofila se sastaje na Deep Netu... haj što puste drogeraše manje da uhvate veće, ali šta je sa pedofilima? nema manji-veći.. svi su problem A i provalio bi nekad neko da ih hvataju putem TORa

DOKAZANO DA SI POGREŠNO GOVORIO
Edy Edy   01.02.2014 u 18:38

Cranium (01.02.2014/17:35)
Ja nisam tvrdio da se prati celokupni undernet. Mozda sam se negde pogresno izrazio. Stavise, par puta sam naglasio da mozes biti pracen ako skrenes paznju na sebe. Naveo sam i primer sa regular
nemoj da te citiram tačno si govorio da se sve prati.. spominjao big brothera... i taj tvoj primjer nisi uopšte tako rekao REKAO SI DA SE SVE KAO PRATI ALI DA PUŠTAJU NEKE KAKO BI DOŠLI DO VAŽNIJIH mrsko mi citirat... neka pogleda ko hoće zadnje postove pa nek se uvjeri

evo ipak ću da citiram... Na kraju krajeva, to ti je kao klasicno valjanje po kraju. Policija zapleni odredjenu kolicinu, odredjenu pusti dalje. Jer protoka mora da bude. Samo je pitanje srece hoces li ti biti taj na koga ce da udare.

pitanje sreće hoće li da udare na tog i tog? To bi značilo da svakog prate i da samo sreća odlučuje koga će da uhvate ispravite me ako griješim Priznaaaj
Edy Edy   01.02.2014 u 18:44

Što se tiče hvatanja jedan primjer je sajt Silk Road.. crna tržnica na Deep Netu gdje si mogao ući i kupiti droge ko na ebayu (kao kupindo recimo) dobro su se namučili da ih uhvate ali tu ima više činilaca... način prenosa robe recimo... jedno je dogovoriti putem Neta da ćeš kupiti a sasvim drugo doći do tih što prodaju

a ja Deep Net spominjem iz više razloga... zna se da NSA i slični prate sve... PRISM recimo, on prati sve društvene mreže... na Deep Netu bismo mogli da razmjenjujemo poruke a da nas niko ne gleda ne kažem da ima potrebe za tim... ja nemam, ne bavim se ničim tajnovitim ali ako želite da zadržite neke svoje podatke sigurnim, TOR je odličan... Nije dobar ako si Super Mafijaš koji prodaje mjesečno na tone kanabisa ali za lične potrebe, savršen i odradio posao Zato je i napravljen
Cranium Cranium   01.02.2014 u 18:45

Evo pogledao sam ja. Velikog brata sam pomenuo u trecem ili cetvrtom mom postu. A pre toga sam napisao dosta toga sto si izignorisao.

Forum početna