Sci-Fi filmovi
Forum Zabava Film

Edy Edy   22.01.2016 u 11:50

@FoX (22.01.2016/03:29)
Meni se nije svideo.Možda zato što sam očekivao previše..

Inače,sve hoću da odgledam ovog Martian-a ali uvek me dužina filma odvrati
film i nije nešto upravu si. Ali samo ću reći da glumi Elle Fanning. Fan sam

Ali ne ozbiljno, gluma je odlična. U Maleficent (2014), The Curious Case of Benjamin Button (2008), Super 8 evo

Kad sam pogledao historiju filmova, skontao sam gledao sve te scene sa njom A u Super 8 po prvi put pokazuje koliko dobro glumi, jer glumi glumu

Mislim, pogledaj samo: youtu.be/AL_6gA_BVtA?t=2m42s

--------------

PS: inače, kada sam pogledao opis na IMDb, prije gledanja, pomislio sam da je riječ o nekoj grupi koja dobiva super moći Pošto kaže super 8 i grupu prijatelja u sci fi filmu

Ali kad skontaš kako je dobra gluma, i efekti. A i priča nije loša, ništa posebno, ali sve u svemu fino urađeno Danas, kada sve što izbacuju su indijske drame i komedije, i filmovi sa superherojima, ovaj film je odličan, po tom kriteriju
FoX FoX   05.02.2016 u 16:22

@twistex (21.12.2015/08:51)
The Martian osrednji filmic sa jednostavnom radnjom ali pomalo nerealnom..iako nije bio dosadan ocena 5/10
Napokon sam odgledao The Martian-a (Marsovca)
U potpunosti se slažem sa twistexom...Očekivao sam mnoooogooo više od filma...Nije mi se svidela gluma Matt Damon-a..
Što se filma tiče...nerealno baš.

Radnja filma je ok,malo dosadna po meni ali izvukli su se na sredini filma..
A nekako sam imao osećaj da su svi u filmu napaljeni(u smislu da glume neke velike face)..
Pokušavali su malo i sa humorom...humor na nivou carli caplin filmova
Moram da priznam da su stvarno dobro odradili Mars..grafika je stvarno ok.
Šta znam,ocena 5 od mogućih 10..
Edy Edy   18.02.2016 u 18:33

The Last Mimzy (2007)

Lud film Ali nije loš. Sci-fi u najboljem obliku, da tako kažem. Nema onih besmislenih stvari kao recimo kvazi-psihološke teme u Divergent serijalu ili The maze runner 2 gdje je film jedan veliki CGI efekt i ništa više. Ovaj film ima karakter Nije nešto dubokouman plot, ipak je baziran na priči za djecu, vrijedi pogledati.

Ocjena: 7/10

-----------

PS: Gledao sam i inception. Film je mozgalica, da tako kažem Psihološke teme su zanimljive, ali totalno nerelano obrađene. Snovi su meni previše apstraktan pojam da možeš da uđeš i izađeš iz njih kako hoćeš. Tj. da ih iskoristiš na onaj način na koje je objašnjeno. Osim toga, ako postoji mašina koja ti da da kontrolišeš snove na onaj način, ljudi bi koristili to na puuno bolje načine nego samo industrijsku špijunažu. Moguće primjene su nevjerovatne...

Ali sam ja uvijek bio skeptičan kad su u pitanju filmovi o snovima Ne znam što, vjerovatno zato nisam gledao Inception do sada. I nije mi se nešto svidjelo kako su obradili čitavu stvar. Kraj mu je bio nekako nedovršen. Film kao film nije loš, produkcija je dobra, gluma je dobra, plot je prekompleksan Ali jednostavno ne volim ovu temu i način na koji su iskoristili snove. Snovi su za mene uvijek bili nekako.. posebni Ne volim previše da se bakće oko onog pitanja 'realnost ili san?'.

Trebam isto napomenuti da je inače najgori kraj u filmovima ono kad kažu "sve je ustvari bio samo san", za mene bar.

Ocjena: 7/10, mada nisam nešto uživao u filmu.
FoX FoX   30.03.2016 u 17:51

The 5th Wave [2016] ( Peti talas )
Ok film.Odrađen po noveli (Rick Yancey-The 5th wave) Inače je trilogija u pitanju,ali vidim da ovaj prvi deo nije baš najbolje prošao kod publike, tako da čisto sumnjam da će biti nastavka..
Predvidljiv dosta ali šta znam,uživao sam u filmu...možda zato što dugo nisam gledao neki film

Opis:[code]Kako strah i nepoverenje među ljudima rastu, Cassie (Chloe Grace Moertz) je u begu u očajničkoj potrazi za mlađim bratom kako bi ga spasila. Dok se priprema za neizbežni i smrtonosni peti talas, Cassie udružuje snage s mladićem koji bi možda mogao biti njena jedina nada... Ako mu može verovati.[/code]
atom atom   30.03.2016 u 20:31

@FoX (30.03.2016/15:51)
Ok film.Odrađen po noveli (Rick Yancey-The 5th wave) Inače je trilogija u pitanju,ali vidim da ovaj prv
Knjiga je bolja
FoX FoX   30.03.2016 u 22:13

I nju si procitao? pa ne sumnjam ,knjiga ispadne uvek bolja
twistex twistex   31.03.2016 u 09:27

@FoX (30.03.2016/15:51)
Ok film.Odrađen po noveli (Rick Yancey-The 5th wave) Inače je trilogija u pitanju,ali vidim da ovaj prv
gledao pre dva dana..i meni je bio predvidljiv,vise teen nego ozbiljan,ima podosta rupa i patetike..ali film nije bio dosadan
FoX FoX   08.05.2016 u 20:22

Odgledao sam pre neki dan 10 Cloverfield Lane (2016)

Nakon što doživi saobraćajnu nesreću, devojka se nadje u skloništu s dvojicom muškaraca, koji tvrde da je svet pod uticajem hemijskog napada .
piše da je : Drama, Horror, Mystery... ja bih izostavio Horror iz žanr opisa,ovo je više misterija&drama,više drama...

Ok film.Tokom filma sam se neprestano pitao da li je ovo sa skloništem samo fora,da li je svet zaista "pod uticajem hemijskog napada" ali eto,saznaćete na kraju kraj mi se i nije nešto svideo(posebno deo gde dolazi do velike promene u radnji),ali dobro...volim ovakve "klaustrofobicne" filmove

ocena 7/10
Cranium Cranium   08.05.2016 u 20:46

Kao hidden npr? Ja i dalje ne znam zaaašto smo to gledali?
FoX FoX   08.05.2016 u 23:51

ahahah jao da ,hidden pa ti nalozio da je film vrh msm ok,trailer je stvatno bio zanimljiv
Mislim da je ovaj cloverfield lane bolji,ali tu su negde
Inace ,msm da je isti producent radio i onaj cloverfield iz 2007,8..

Forum početna