Horor filmovi
Forum Zabava Film

FoX FoX   31.08.2016 u 13:40

atom (31.08.2016, 10:53)
The Thing(1982)

j***m ti dan i kadd sam uzeo ovo da gledam,i to još noću!Ukenjao sam se,još sam sanjao neke gluposti od kojih sam se ponovo ukenjao Ocena 10/10

To onaj sa vanzemaljcem?Ja sam bio gledao onaj remake koji je izašao pre par godina..uopšte mi se nije svideo Videću da pogledam ovaj iz '82
atom atom   31.08.2016 u 13:42

Remake je sranje,pogledaj original ima da se usereš.
Cranium Cranium   31.08.2016 u 23:13

Ajde pošto vidim da komentara o "Conjuring 2" nema, a čekao sam ih dva dana. Reših da ja ostavim koje slovo.

E ovako.....Film koji ima budzet od 40.000.000 $ , koga režira James Wan ne može da bude loš. Dati toliki novac u ruke njemu je odličan potez. Ne znam zašto ima malo slabiju ocenu na IMDB. Čak slabiju od one koju bih mu ja dao. Plus film ima armiju fanova. Znate već kako je sa hajpovanim filmovima. Lupaju se maksimalne ocene. Čudi me kako ima tako skromnu ocenu.

Elem, svidja mi se što se radnja prebacila u Englesku, sa engleskim glumcima.
Malo promene, pun mi je ku**c Amera i njihovih ukletih kuća. Ako je i ova na taj fazon, onda daj da promenimo sredinu. Lepo je to izvedeno. Skroz mi je kul onaj ambijent engleskih ulica, drvoredi, lišće pada. Lepo izgleda. I glumci su dobro izabrani. Umeju deca da glume. Jedino što mi je zasmetalo je to što se ide u opozit klišeima, pa je i to posle drugog trećeg puta postalo kliše. Znate ono, klišei poput napete muzike, laaaagani zum.....sad će neki jump off. Kad ono ništa. E to je taj opozit klišeima koji prodje jednom. A film je imao jedno 4-5 takvih fora. Posle druge sam znao. Kao krene atmosfera na jump off, pa ništa. To me je malo nerviralo jer znam da su to namerno stavili za glupe gledaoce, da se izlože. Ali sa druge strane, veeeeliki plus filmu jeste neodlaganje fucked up momenata. Znate ono, klinac neki vidi nešto, niko mu ne veruje ceo j**eni film. I onda drž nedaj 20 minuta i gotovo. Ovde je bukvalno odmah razuverena cela familija. Odmah na akciju. Kao onda kad
Spoiler: Samo registrovani korisnici mogu da vide spojler.

Uglavnom, ja mu dajem 8/10. Kvalitetan je film svakako, ali mu fali malo mindfuck momenata i malo me iznerviralo ono sa ne jump off scenama.
Cranium Cranium   01.09.2016 u 21:50

E ajde da vidimo sada. Španski mistery/horror/thriller filmovi.

Staviću 10 za početak. Gledao sam gomilu. Ima odličnih, ima dobrih, a ima i malo slabijih vala.
Ali nijedan mi nije bio dosadan. To je vrlo bitno naglasiti. Ima filmova gde želim da prekinem brate na pola filma, ovi nisu takvi.

Preporuke za lisicu, a i za Welicka ako hoće to da gleda.

1. El Orphanato (fox gledao, dao mu 8/10 ja mislim) Deluje kao horor, ali ustvari je misterija žešća.

2. El Cuerpo (niko nije gledao, najbolji meni)

Nemamo pojma koji se ku**c dešava u filmu, do samog kraja. I ovo je misterija/triler pa tek onda horor.

3. Fragiles (drugi najbolji, mada mozda je i na prvom mestu kad razmislim) E ovo je već malo više horor nego ostali, iako nije puno strašan. Nije ni bolji od El Cuerpo, ali meni je subjektivno možda i bolji.

4. Los Ojos De Julia (misterija/triler/krimi/sa malo horora). Ja bih recimo mogao da kažem, psycho na španski način.

5. Timecrimes (Triangle na španski način)

Mindfuck....onako, nijedan nije kao triangle. Zanimljiv svakako.

6. El Laberinto Del Fauno (misterija/fairytale).

Mnooogo dobar film. Malo za mladju publiku, ali predobar i preskup za španske uslove. Skoro 15 miliona $. Ali vredi svake pare.

7. El Espinazo Del Diablo. Mator film koji je sličan onom iznad. Provalio sam da su oni nekako opterećeni temom gradjanskog rata i generalom frankom. Odličan film svakako. Nije horor, više misterija.

8. Mientras Duermes (meni nije nešto, mada ga svi hvale). Isto psihološki triler/horor. Ajde i njega da stavim.

9. E daaa, Fermats Room isto moram da stavim. Naravno, nije horor. Više neki mindfuck/misterija. Gledao ga skoro.

10. Hmmmmm, koji bih mogao?

Neka bude bonus.

Celina od 6 filma koja se zove Peliculas Para No Dormir. Iliti filmovi za nespavanje. 6 filmova, 6 različitih reditelja prave filmove za potrebe španske emisije stories to stay awake koja je bila popularna pre 30-40 godina. Ovo je specijal filmova iz 2005 pa nadalje, kao pokušaj da se vrati ta emisija na današnje tv programe. Ovo gledajte ako vam se svide ovi gore filmovi.
GRO
GrofWap  
 01.09.2016 u 22:38

Attack of the Killer Tomatoes! (1978)
Cranium Cranium   01.09.2016 u 23:01

WTF? To mora da je žešće sranje. Pazi naziv jbt. Ahahahaha
Welicak94 Welicak94   01.09.2016 u 23:14

Koliko se slazem sa tobom u ovom delu neverovatno:

Cranium: "Znate ono, klinac neki vidi nešto, niko mu ne veruje ceo j**eni film. I onda drž nedaj 20 minuta i gotovo.";

Mene je samo pogodila zavrsna scena kada je Ed drzao ono dete na prozoru, vidljivo je bilo da je lutka a pogotovo u delu kada ju je uvlacio unutra. Osim toga nemam zamerke na citav film

I kao Conjuring 1/2 nije bolji od As Above?

Spanski horor filmovi, nikad nisam gledao nijedan...
Moooozda pogledam onaj za kog si rekao "tebi najbolji"
atom atom   01.09.2016 u 23:28

Evo pošto je cranium peporučio španske horore,ja ću ruske

1.The Haunter of the Dark(2015)
Aleksej "Blejk" Blončekov odlazi u stari napušteni sanatorijum kako bii snimio video za svoj blog.I tamo naj**e

2.Prizrak iz Khovrino(2012)
Četvoro prijatelja sa kamerama odlaze u šumu kako bi snimili film o duhu.

3.Nightwacht(2005)
Brutalno dobar film.
Cranium Cranium   02.09.2016 u 00:13

@Welicak94 (01.09.2016/21:14)
Koliko se slazem sa tobom u ovom delu neverovatno:

Cranium: "Znate ono, klinac neki vidi nešto, niko mu ne veruje ceo j**eni film. I onda drž nedaj 20 minuta i gotovo.";

Mene je samo pogodila za
Ahahahahahah, neće ti se svideti odgovor. Nemaju dodirnih tačaka. As Above je horor koji je žanru prišao sa filozofske strane. Da te imalo zanimaju takve stvari, video bi na šta su mislili producenti kad su pravili odredjene situacije. Dok je conjuring visokobuzetni blokbaster koji ne može da omane iako vrti jednu te istu sažvakanu temu. Ne možeš reći da nisam u pravu. Da si odgledao upola horora koliko sam ja ili lisica, skapirao bi koliko je As Above fresh i inovativan u žanru. Spojiti alhemiju, filozofiju, arhitekturu i urbane legende koje kruže Parizom u jedan film je ooodlično.
Welicak94 Welicak94   02.09.2016 u 00:28

Cranium, Ma pricaj ti meni do sutra, ja ne oprastam reziseru sat i po vremena mog zivota na ono

Forum početna