Horor filmovi
Forum Zabava Film

Cranium Cranium   16.08.2016 u 22:28

@FoX Našao sam film koji me je do jaja zainteresovao. Brutalno mi zvuči plot, ali mislim da će kao i sve da zeznu Francuzi. Kakve ideje j**eno imaju, ali očajno prave filmove. Svideo mi se samo high tension i inside od Francuza. Mada je inside previse nasilan. Ali da, svideo mi se.

PS....Inside je doziveo rimejk u Španskom ruhu, moram i to da gledam.

Elem, da ne kenjam puno.

Neću reći koji je film, da ti ne bi gledao imdb, spojlere i ostalo.

Moram ja prvi da ga pogledam.

Slušaj plot.

Jedna baba, nekada čuvena balerina i predavač baleta na uglednim školama je nešto sj**ala, povredila se a la stajl Šumaher i pala u komu. Leži kući u sobi, prikucana za krevet. U životu je održavaju aparati za disanje. Jednog dana dolazi nova negovateljica i tako je negovala par dana. Dok nije skapirala ko je to, i da je verovatno puna para. U nekom sefu itd. Zove ortaka svog da dodje u kuću, matora je u komi. Ne čuje, ne vidi. Lagano opljačkaju gajbu. . Ali da li je baba stvarno u komi? I šta je to koma? Kakvo je to stanje tela i uma? Ovo poslednje je moje vidjenje. Ne znam šta će biti. Priželjkujem neki "Lazarus Effect" fazon. Naučni prilaz filmu.
FoX FoX   17.08.2016 u 01:17

Totalno interesantan plot Sad si me zainteresovao pošto sam ja ljubitelj takvih tema (stanje uma i slično).Ajd kad pogledaš javi kakav je Ako je dobar sigurno ću pogledati
Cranium Cranium   17.08.2016 u 02:11

Odgledao francuski film "Livide" 2011 i mogu da kažem da sam se pokidao od smeha kako su francuzi uspeli da sj**u film.

Znači ja ne verujem.

Film je do 2/3 bio oooodličan, dok nije krenuo rasplet. A rasplet je bio meni smešan. Možda ga ja nisam skapirao, mada nema tu šta da se skapira. Znači meni da su dali film da sklepam drugu polovinu, bolje bih uradio. Za prve 2/3 filma dajem 8 od 10 , za poslednju trećinu čista jedinica. Ukupna ocena 5 od 10. Mada može i manje, ali ajde zbog prve dve trećine. Lisice, film je bukvalno kao hidden. 2/3 filma si u fazonu, ovo je do jaja napeto, savršeno. I onda krene rasplet.

Ispravka plota.

Lusi je klinka koja uči školu za medicinsku sestru i njena profesorka je vodi u svoje privatne šljake. Da krade zanat. To je bukvalno patronaža. Idu od kuće do kuće, daju injekcije itd. Dolaze do kuće te babe balerine i profesorka joj kaže da ne ulazi za njom jer se sa ovakvim pacijentom nije susrela. Medjutim, klinka je radoznala i ipak ulazi u dvorište vile koju baba ima. Saznaje da je baba bila balerina i da ima para i para, čak ima i skriveno blago. Klinka odlazi kući i kaže dečku šta je radila tog dana, ujedno i o babi. Dečko propalica se izložio, idemo da plačkamo babu. Jedva je nagovorio, krenuo i njegov brat sa njima. I taaaako. Upali u kuću i traže blago. Ne stvarno. Taj deo dok tumaraju je do jaja napet i zanimljiv. Ovo kasnije??? Phahahahahahah. Francuzi, opet ste uspeli da sj**ete film. PS.....Naravno da se išlo na estetiku, morbidnost, liptanje krvi itd. Navikao sam na to od francuza. Što se vizuelnog dela, znaju znanje. Ali što se tiče samog filma i prezentovanja radnje, blage veze nemaju.
FoX FoX   17.08.2016 u 05:39

Au brt Moraću ovo da pogledam baš da vidim kako izgleda Zanimljiv mi ovaj opis..e sad me zanima na koji fazon su odradili to sa babom..šta ona je u komi iigra se sa ovo dvoje po toj kući?
Cranium Cranium   17.08.2016 u 11:23

@FoX (17.08.2016/03:39)
Au brt Moraću ovo da pogledam baš da vidim kako izgleda Zanimljiv mi ovaj opis..e sad me zanima na koji fazon su odradili to sa babom..šta ona je u komi iigra se sa ovo dvoje po toj kući?
Veze nema sa stanjem svesti, to je bila moja želja. Nije dvoje, troje ih je bilo u kući. Riba i 2 burazera.
Cranium Cranium   24.08.2016 u 13:13

Odgledao dva nova filma iz Evropske kuhinje. Naravno da istražujem španske i francuske horore još više i još jače.

Prvi film nije uopšte horor, ne znam kako je meni izašlo i gde sam ja to video da je horor.

Mistery/Thriller je u pitanju i iz Španije je.

Zove se La Habitacion De Fermat iliti Fermat's Room (2007)

Jedan 18-godišnji klinac matematičar je uspeo da reši Goldbahovu hipotezu i dospeo je u magazine, kupio je kola, postao popularan. I baš kad je trebao da prikaže svoj rad javnosti, kao prvi koji je uspeo da reši hipotezu posle 250 godina, nego mu upada u kancelariju i uništava sve. 4 godine kasnije, "klinac" dobija anonimno pismo gde je pozvan sa još troje vrhunskih matematičara u vilu, da zajedno budu deo rešenja enigme kakvu svet još video nije. Tamo će dobiti pdeudonime po slavnim matematičarima.
Ostalo troje matematičara su Hilbert, Pascal i Oliva. Hilbert je neki matori profesor matematike, Pascal je mladji muskarac koji matematiku ne shvata kao ovi ostali, a voli i da pije. Oliva je mlada matematicarka, nikad ne bi rekli. A da, ovaj klinac je dobio pseudonim Galois. I svo četvoro odlaze na zadatu lokaciju, u zadato vreme da upoznaju čoveka koji ih je pozvao i koji sebe zove Fermat. Da kako on kaže, reše najveću enigmu ikada smišljenu. Ulaze u jednu sobu (La Habitacion De Fermat). I igra počinje, ubrzo shvataju da za svaku mini enigmu imaju minut da je reše, u suprotnom, 4 hidraulične prese u zidovima guraju zidove i soba se skuplja. A izlaza nema.

Onako, nisam razočaran. Dobar je muvi. Dajem mu neku slabu sedmicu. Zanimljiv je, ali je kraj mogao da bude bolji. Bilo je enigmi koje su stare kao biblija i koje sam čak i ja znao. Mogli su bolje to da istraže producenti. Kao recimo nalaziš se u ćeliji iz koje nema izlaza, ustvari ima dva izlaza od kojih je samo jedan pravi. Ispred stoje stražari od kojih jedan priča istinu, drugi priča laži. Kako da izadješ na prava vrata? Koga od stražara da pitaš, i šta da ga pitaš? Kako znati da li govori istinu.

Uglavnom film je kul. Tog mladog matematičara glumi Alejo Sauras iliti Raul iz Seranovih. Prvi put da i on bude pametan. Dakle 7 od 10.
Cranium Cranium   24.08.2016 u 13:43

Drugi film koji sam gledao je film "Dans Ton Sommeil" iliti "In Their Sleep"

Francuska je zemlja porekla i iz 2010 godine je.

Sara i njen muž se zajedno sa njihovim sinom tinejdzerom sele iz grada u neku vukoj**inu. Sin to teško prihvata i uvodna scena prolazi u njegovoj svadji sa roditeljima jer su mu zabranili izlazak. Ima neki ispit i nema odlaska iz kuće dok se ispit ne završi. Klinac odlazi u svoju sobu i nema ga i nema i nema. Sara (keva) odlazi u sobu da vidi šta je bilo, soba je na spratu btw. Kad soba prazna. Sina nema, a prozor je otvoren. Keva skapira da je sin pobegao kroz prozor i otišao sebi poznatom maršutom. Prilazi da zatvori prozor jer duva vetar i ima šta i da vidi. Klinac se okliznuo i pao sa prozora, naravno da se naboo na neke šipke i iskrvario na smrt. Godinama nakon toga, Sara nije ista. Muža ne vidimo u nastavku filma, tako da verovatno se razvela.

Film se nastavlja jedne noći, kada je glavna medicinska sestra tera na nekoliko dana odmora. Jer više ni za posao nije koncentrisana. Presvlači se i seda u kola da vozi dug put do kuće. Naleti na policiju koja je zaustavlja jer prečešljava teren. Neko je provalio u dve kuće i oni ga traže. Malo kasnije, umor počinje da je sustiže i pada joj koncentracija za volanom. Iz šume na put izleće neki klinac i ona ga udara kolima. Izlazi da mu pomogne, i smešta ga u kola. Klinac se panično osvrće oko sebe i spazi iza farove nekih drugih kola. Kreće da moli Saru da što pre pobegnu od tih kola i da se boji. Kola iza njih ih sustižu i kreću u preticanje. Oni ne vide ko vozi ta kola, ali on vidi njih. Baterijska lampa je uperena pravo u lice njima, i misteriozna kola odlaze. Sara klinca vodi kući, na previjanje. Jer ga je baš pokupila.

Šta znam, ajde donesite sud sami. Ja neću da dajem ocenu. Nisam nešto impresioniran.
FoX FoX   25.08.2016 u 01:13

aaaa bio sam napisao kilometarski post i taman da pošaljem kad ono sajt offline ubiću se zaboravio sam da kopiram poruku,obično to radim uvek kad ispišem dugačke poruke,za svaki slučaj...al eto...
ajd opet da napišem

Ovaj La Habitacion De Fermat mi deluje zanimljivo,pogledaću ga sigurno.Volim filmove gde je potrebno mozganje a ima i ok ocenu na imdb...mada...te ocene nisu toliko merodavne nažalost...

A ovaj drugi što si napisao Dans ton sommeil baš me zanima šta se dešava posle tog previjanja

Inače,juče sam gledao Before I Wake(2016)

Opis : Kejt Bosvort i Tomas Džejn tumače roditelje koji pokušavaju da nastave posle smrti svog deteta.
Džesi (Kejt Bosvort) i Mark (Tomas Džejn) odlučuju da usvoje slatkog osmogodišnjeg dečaka Kodija. Oni ne znaju da se Kodi plaši da zaspi. U početku, oni pretpostavljaju da njegova prošlost stvara averziju prema spavanju, ali uskoro otkrivaju pravi razlog: Kodijevi snovi se manifestuju u stvarnosti dok spava. U jednom trenutku osete neverovatnu moć Kodijeve mašte, a već u sledećem zastrašujuću prirodu njegovih noćnih strahova.

Iiii opet mi se desilo da se već na početku nećkam da li da batalim film..ali nisam ga batalio šta znam...nije ovo baš pravi horror za nas ljubitelje malo grubljih horrora,više je za malu decu
Kraj filma nije loš i dolazi to twista,ali film je predvidljiv i već na polovini filma sam skapirao o čemu se otprilike radi i kako će se završiti ... skoro sve sam pogodio dajem mu ocenu 5 od mogućih 10

Evo vidim izašao trailer za Rings ...Čuveni Ring

trailer ko trailer...obećava ali videćemo..
Cranium Cranium   25.08.2016 u 01:26

@FoX (24.08.2016/23:13)
aaaa bio sam napisao kilometarski post i taman da pošaljem kad ono sajt offline ubiću se zaboravio sam da kopiram poruku,obično to radim uvek kad ispišem dugačke poruke,za svaki slučaj...al
Ahahahahaha, nije loš film, ali možda ti se ne svidi. Prebrz je. Ja sam uspeo samo 2 enigme da skapiram šta se traži, od toga sam obe znao od ranije.

In their sleep, ako te zanima mogu da ti kažem.

Uuuuuuu dobro izgleda ovaj rings. Šta je to sada? Treći deo, deo za sebe, rimejk?
FoX FoX   25.08.2016 u 15:42

Videćemo

Pa ajd verovatno je klinja uzeo nju za taoca ili tako nešto

Pa izgleda da je ovo nastavak.

Forum početna