Music Player-i za Android
Forum Tehnologija Mobilne igre & Aplikacije

Cranium Cranium   24.01.2017 u 10:58

FoX (24.01.2017/00:08)
phahahahaha jbg sve se vraća sve se plaća,izgleda
neće brt da prihvati patch probao sam sva 3 i neće...exportovao sam podešavanja i srećom
Ekstra, bitno da si uspeo brt. E sad, namestiti ekvilajzere. Jesi video da možeš da koristiš spoljne ekvilajzere. Ali čemu to, kad je ekvilajzer aplikacije bolji od svega.
FoX FoX   24.01.2017 u 15:22

Cranium, Pa vratili su mi se i moji preseti u ekvilajzeru
A koji spoljni ekvilajzer?
Ja probao 2,3 apk ekvilajzera i nijedan ne daje zvuk kao poweramp..
Cranium Cranium   24.01.2017 u 18:41

Ima ih par na gugl pleju. Treba da omogućiš u settings, i u tone/volume će se pojaviti opcija za sistemske ekvilajzere. Ali ono, nisam nešto zadovoljan. Poweramp je jači od svega toga.
FoX FoX   24.01.2017 u 18:58

Pa da,skinuo sam par ekvilajzera i bzvz...ne znam u čemu je tajna powerampa
Cranium Cranium   24.01.2017 u 20:00

FoX (24.01.2017/17:58)
Pa da,skinuo sam par ekvilajzera i bzvz...ne znam u čemu je tajna powerampa
Koji smo nezahvalnici. Uvek tražimo više.
Cranium Cranium   25.01.2017 u 21:27

Inače, otkad sam provalio da je limit na poweramp izvor mojih problema što se tiče "punoće zvuka" , rešio sam da istraživanjem napravim svoj ekvilajzer, koji odgovara mojim sluškama, koji nema limit, a nema distorziju zvuka. I plus može da se penješ sa preamp do maksimuma skoro.

Ugradjene postavke za sve ekvilajzere su mi prejake sa basom, i dolazi do distorzije (krčenja) niskih frekvencija. Dakle, sve te postavke su mi beskorisne jer ne mogu da ih koristim bez limita. A limit mi kvari punoću zvuka nekako. . Ne sumnjajte u moje uši, verujte mi. Limit je kriv @Fox što se neke pesme jače čuju, a neke tiše.

Čak, štaviše. Na pesmi "Me, Myself And I" od G-Eazy & Bebe Rexha ima delova koji se čuju jače, pa dooosta slabije. I to jer limiter guši pesmu, zbog jakog "sub bass" na tom delu. A to mi je jedna od omiljenijih pesama novijih, što se repa tiče. Unosi neku radost u mene, iako nije baš radosna. Elem, napravio sam neki prototip svog ekvilajzera koji ne krči kada se preamp podigne na visoko. Postoji punoća zvuka, bogato bogato, jak je zvuk, bas i nije neki, ali otom potom. Aaaaaali, na gore navedenoj pesmi i dalje nije to to. Biće da moja verzija fajla ima prejak bas.
Cranium Cranium   25.01.2017 u 21:30

Evo skrinšotovi pa probajte. Nije savršeno, ali ono. Bar ne krči a nema limitera.

Priloženi fajl : 1485376264.png (0.06 MB.)
Uloguj se se pa možeš da preuzmeš ovaj fajl!
Cranium Cranium   25.01.2017 u 21:31

Evo i druge slike.

Priloženi fajl : 1485376295.png (0.07 MB.)
Uloguj se se pa možeš da preuzmeš ovaj fajl!
Cranium Cranium   26.01.2017 u 14:22

I provalio sam koji ekvilajzer je čak i bolji od poweramp-ovog. Zove se Viper4Android.

Ima zilion opcija za štelovanje zvuka. Morate biti rutovani.

Nisam ništa svoje napravio jer nisam čačkao puno, ali skinuo sam neke postavke za viper sa neta i ubacio ih u viper folder. Pa ih iz viper aplikacije koju sam povezao sa poweramp ekvilajzerom isprobavao. Svidela mi se samo jedna od njih 5, ali sam video da može još maaaalo da se napravi bolji zvuk. Kombinacija viper4android + poweramp = zvuk kakav zaslužujem.

UPDATE. Poskidao neke zaj**ancije koje uredno skladištim u Viper4Android folder i mogu reći da sam ovo čekao.
Neki momci su već napravili svoje postavke i podelili ih na netu, što u vidu tekstualnih instrukcija što u vidu fajlova. Zaaaanimljivo.

Nisam još pronašao svoj savršeni zvuk, ali ovo prevazilazi Poweramp. Jedino što će da mi jede bateriju.
FoX FoX   26.01.2017 u 21:14

Probaću taj viper mada sam ja zadovoljan zvukom koji poweramp daje..
Mislim da nije limit kriv što se neke pesme glasnije čuju a neke tiše...
Ako skineš neki sound editor za pc (možda ima i za android) videćeš da su pesme "fabrički utišane"... tu je rešenje opcija " Normalize ".

Ove ekvilajzer postavke kod mene ne mogu brt..moje sluške imaju naglašene visoke tonove...ja moram da imam uključen Limit jer samo tako mogu da dobijem bass i visoke tonove koji zvuče ok a i da bude dovoljno glasno.
Probaću da čačkam ekvilajzer sa isključenim limitom ali čisto sumnjam da ću uspeti da dobijem dobar zvuk.

Mislim da je najbolje da sam šteluješ ekvilajzer..svake slušalice zahtevaju različite postavke.

Forum početna