Horor filmovi
Forum Zabava Film

Cranium Cranium   25.07.2016 u 22:55

@FoX (25.07.2016/18:51)
Po opisu bih rekao da je film ok...ali mislim da je drugi deo najbolji i da bolje ne može..
Ovaj "election year" mu dodje kao 3deo?

Brate,outcast je sasvim ok serija...ja kao serijofil kakvih sve
Pa šta znam, bolji je drugi deo, ovo je već reciklaža. Evo sada kad razmišljam, prvi mi je isto u rangu sa drugim. Možda čak i za nijansu zanimljiviji jer ja volim te home invasion horore.
Cranium Cranium   25.07.2016 u 23:09

Odgledao 10 Cloverfield Lane i nisam oduševljen. Šalim se, dobar je muvi.

Od prvog do zadnjeg minuta je bio zanimljiv.
Da li je ili nije? Šta se to dešava. Možda je mogao malo mračniji da bude, i trebali su da ubace neke elemente koje ću u spojleru da iznesem, ali i bez toga. Film je super. Nisam se smorio ni sekunde.

Pitao sam se jel
Spoiler: Samo registrovani korisnici mogu da vide spojler.
FoX FoX   26.07.2016 u 01:20

e jbg drugi deo je vrh,ni prvi nije los...

eto,sasvim je ok cloverfield lane samo je kraj filma meni malo bzvz ali sta je tu je..
Spoiler: Samo registrovani korisnici mogu da vide spojler.
Cranium Cranium   26.07.2016 u 14:01

@FoX (25.07.2016/23:20)
e jbg drugi deo je vrh,ni prvi nije los...

eto,sasvim je ok cloverfield lane samo je kraj filma meni malo bzvz ali sta je tu je..
<spojler>
Nije loš uopšte the purge, odličan je. Samo više nisam iznenadjen. Znam šta da očekujem. Zato filmovi trebaju da imaju samo 2 dela. Sve posle toga je nepotrebno. . Eto ja odgledao 10 Cloverfield Lane, sada ti.
Cranium Cranium   31.07.2016 u 18:07

Gledao sam film "The Final Girls" i do jaja sam se proveo. To je neka parodija na horor filmove, posebno na slasher horore.

Znači bukvalno su isparodijali filmove u kojima neki frik juri tinejdzere i ubija ih jednog po jednog. Naravno, uvek ostane poslednja devojka koja preživi. Iz samog naziva se vidi kakav je film. Elem, znači film je trash trashova. Ali namerno je uradjen tako. Ahahahahaha, sve sami šabloni i ismevanje istih. Od retardiranih kompjuterskih animacija u pojedinim scenama (kad se voze kola i tako dalje) , preko šablonskih likova (nagruvani klipan koji bi samo da kresne, glupa plavuša koja bi samo da se skida i tako dalje) , do a jeeeeste scena borbe. Sve je na svoj način iskarikirano.

A o čemu se radi? Isto šablonska radnja. Horor film iz osamdesetih, naravno debilan kao što sam gore opisao. Jedna glumica je tu imala sporednu ulogu i svi je pamte po tom ulozi u retardiranom slasher filmu (Camp Bloodbath) koji je postao klasik. U medjuvremenu je dobila ćerku i bori se za nove uloge. Ali dzaba. Ubrzo doživljava saobraćajnu nesreću i gine. 3 godine nakon toga, u njenu čast, neki lokalni bioskop pravi projekciju tog filma iz osamdesetih. Pozvana je i njena ćerka, da uveliča dogadjaj. Medjutim, kako to biva. Spletom nesrećnih sudbinskih okolnosti, bioskop se zapalio i grupa prijatelja na čelu sa ćerkom pokojne glumice rešava da izbegne požar tako što će preseći platno i pobeći na zadnja vrata. Odjednom se bude u šumi, i shvataju da se stvari ponavljaju na svaka 92 minuta. Pitate se što? Jer su ušli u j**eni film. Tu susreću junake filma iz osamdesetih i svi zajedno pokušavaju da prežive napade Bilija. Lokalnog psihopate koji je bio zadirkivan kao dete.

Od glumaca sam prepoznao Ninu Dobrev i onu malu iz American Horror Story. Evo sad sam guglao. Zove se Taissa Farmiga. Ostale ne znam koji su.

PS....Moram da čekiram šta je snimala sve ova Taissa Fermiga, baš ima neku smirenu facu, a i ne glumi loše. Iako je ovo sprdnja film, lepo joj je legla uloga.

Uglavnom, film je trash čisti, ali mu dajem jaku sedmicu.

Ahahahahahahah, toliko je retardirano snimljen da je to do jaja.

I daaa, na kraju filma pustili Bananaramu - Cruel Summer.
Cranium Cranium   08.08.2016 u 17:51

Odgledao film "Los Sin Nombre" ili "The Nameless" iz pera Jaume Balagueró-a na osnovu novele Ramsey Campbell-a. To mu je film prvenac (pravi film) i iz 1999 godine je. Tada je Jaume Balagueró imao 31 godinu, što nije malo, a nije ni puno. Odgledao sam dosta njegovih filmova i nijedan nije razočarao. Zanimljiv koncept ima, voli da se igra sa gledaocima nekim kratkim flashback scenama. To sam provalio na ranijim radovima. Kasnije je prešao na survival horore i umetnički pristup filmu se izgubio. Nisam prezadovoljan ovim fiomom, ali je film dobar. Uglavnom, njegov vrhunac karijere je i dalje "Fragilés" po meni (dok ne odgledam sve njegove filmove, nema ih puno još da pogledam) a ovaj je sasvim zadovoljavajući.

Evo o čemu se radi.

Mladi par živi dan za danom kao da mu je to kazna, slabo pričaju, jedva da žive.

Za to vreme, istražitelj Massera biva pozvan na mesto zločina jer se ono što su drugi istražitelji otkrili podudara sa njegovim slučajem. Pronadjeno telo se odnosi na sudsku medicinu i tamo se saznaje da je telo u takvom stanju da ga je nemoguće identifikovati. Dlanovi sprženi kiselinom, zubi povadjeni i uništeni, koža isto paljena i spržena. Samo da se ne bi utvrdio identitet osobe. Medjutim, na mestu zločina se našla i jedna narukvica sa imenom Angela. To je po Masseri nikakav trag i dokaz, ali kada mu kolega kaže da telo ima jednu nogu kraću, Massera zna ko je vlasnik tela. Okreće broj telefona i javlja se muškarac, dodjite da identifikujete vašu ćerku. Nadajmo se da to nije ona, ali mislimo da jeste.

Onaj par sa početka priče je ustvari izgubio dete (kidnapovano).

5 godina kasnije, par se rastavio. Žena (Klaudija) se odala tabletama za sve i svašta. Teško izlazi na kraj sa svakim novim danom. Sve dok joj telefon ne pozvoni i neko je sa druge strane žice ne nazove mama.

Film je teško pratiti jer ima dosta sitnih (dream/flashback) scena koje olakšavaju shvatanje filma, a tvrdim da 90% ljudi to i ne provali. Ja mu dajem 7 od 10 jer sam se malo smorio pred kraj filma. Kvalitet filma opada kako film napreduje, iako je film kao film zanimljiv. Do pola je bio auuuu šta će sada da bude, od pola je bilo okeeeej vidim kuda ovo ide, j**iga.
FoX FoX   14.08.2016 u 20:15

jbt ja svaki dan proveravam torrent sajtove u nadi da ću ugledati brrip verziju The Conjuring 2...ali izgleda da stvarno bluray izlazi tek u septembru -_-
Cranium Cranium   15.08.2016 u 00:32

@FoX (14.08.2016/18:15)
jbt ja svaki dan proveravam torrent sajtove u nadi da ću ugledati brrip verziju The Conjuring 2...ali izgleda da stvarno bluray izlazi tek u septembru -_-
Okreni se drugim filmovima. . Ja sve planiram da nadjem neki "underrated" horror ali nemam vremena za to. Potrošim sat vremena i ne nadjem. Mrzi me.
FoX FoX   16.08.2016 u 05:45

@Cranium (14.08.2016/22:32)
Okreni se drugim filmovima.
Ako mi veruješ,ne mogu...smara me sad da gledam neke bzvz horore Nisam raspoložen da gledam špance,ovi ostali horori koji imaju ocenu 4,5 me ne privlače...tako da...
Cranium Cranium   16.08.2016 u 09:32

@FoX (16.08.2016/03:45)
Ako mi veruješ,ne mogu...smara me sad da gledam neke bzvz horore Nisam raspoložen da gledam špance,ovi ostali horori koji imaju ocenu 4,5 me ne privlače...tako da...
Verujem verujem. Ni ja sebe ne mogu da nateram i uzmem neki Azijski.

Forum početna