Horor filmovi
Forum Zabava Film

twistex twistex   02.11.2016 u 11:07

Ringu 1998
Ovaj sam izbegavao..mnogi govorili ovo najstrasniji horor koji su gledali..klasik..jaka ocena..rekoh da se ne potresem mnogo..kad ono sipak..drama sa malo misterije i sve ukupno ni minut horora..a i prica je debilna..kad bi sad izasao slican film mislim da bi ga kritika sahranila..a mozda i ne bi..cudno kako neki filmovi uspevaju..nesto mi se i ne gledaju ostali delovi plus americke verzije..videcu 4/10
Cranium Cranium   03.11.2016 u 03:00

Odgledao južnokorejski film "Flu" (2013) i kažem sledeće.

Ovo nije horor, više neki sci-fi, action film ali eto, smestiću ga ovde.

Grupa migranata se švercuje iz Hong-Konga u Bundang, predgradje Seula. Njih 20 se nalazi u kontejneru, koji se verovatno brodom dovezao do Južne Koreje.
Dva brata, koreanca, takodje 2 krijumčara se dogovaraju sa gazdom u Hong-Kongu oko isplate novca pri obavljenom poslu. Otvaraju kontejner, kad unutra svi migranti leže mrtvi, ucrvljali se. Hvata ih panika jer može da se desi da ostanu bez novca, uzimaju telefon da zabeleže prizor kao dokaz kada iz mase ležećih migranata skoči jedan i zavapi za pomoć. Ova dvojica skapiraju da sve dok je jedan živ, posao važi. Pokupiše se njih trojica i ulaze u braćin kombi. Bez ikakve istrage, šta se u kontejneru desilo. Sve je okej, tjst bilo je dok jedan od braće nije počeo da oseća malaksalost, povišenu temperaturu itd. Sve mu je gore i gore, pa je rešio da potraži pomoć. Ulazi u apoteku da kupi neki lek, i tu ga napadne nezadrživ kašalj. Čestice njegove pljuvačke se pri svakom sledećem kašlju šire kroz prostoriju i brat kolabira u apoteci.

Ubrzo javnost saznaje da je Južnu -Koreju pogodila blaga epidemija nekog gripa i da nema mesta uzbuni. Medjutim kako vreme prolazi, javnost shvata da je to neka mutgena verzija ptičijeg gripa koja se prenosi sa čoveka na čoveka. I da je ceo Bundang koji ima 400.000 stanovnika u opasnosti. Dok neki ozbiljno shvataju pretnju, drugi ne veruju da grip može biti toliko ozbiljan. Njihova računica je da par hiljada ljudi nije velika žrtva.

A neki drugi smatraju da se Bundang mora izolovati od Seula, upravo zato što grip ako dodje do Seula, par hiljada je samo optimistična cifra.

Vlast rešava da ceo Bundang stavi pod karantin, dok se stvari ne smire.

Pa onako, zabavan je film skroz.

Zanimljiv koncept, mada su mogli malo i bolje.

Kompjuterske animacije su na momente wow, a na momente tako očigledno loše.

Ovo je jedan semi visokobudzetni film, ne znam kolili budzet su imali, ali ono i pored ponekad krš animacija izgleda skupo.

Puuuuno statista.

Dajem mu 7 od 10
twistex twistex   04.11.2016 u 14:54

ove nedelje sam gledao ringove..dva japanska (treci nisam nasao online a mislim da mogu i bez njega) i dva americka..americki su bolje uradjeni moderniji..dinamicniji al opet nije to to..filmovi za jedno gledanje..oba japanca ocena 4..a ova druga dva ocena 6 i 5..kad bi pravio listu top horora nijedan od ovih ne bi usao u top 100..sad se mislim koji bi bili na prvim mestima..to su sve oni koje sam prekinuo na pola..npr 3 mesto Anabela..stigao sam do dela kad je jednu neki djavo jurio po stepenistu..jos mi je i zvuk bio iskljucen..2 mesto drag me to hell..znaci baba je toliko jeziva da sam prekinuo vrlo brzo sa gledanjem..i prvo mesto domaci leptirica..atmosfera je neverovatna..
Cranium Cranium   05.11.2016 u 10:01

twistex (04.11.2016/13:54)
ove nedelje sam gledao ringove..dva japanska (treci nisam nasao online a mislim da mogu i bez njega) i dva americka..americki su bolje uradjeni modern
Nisam gledao japanske ringove. Jesam americke (oba) i naravno da su precenjeni.
Japanski su verovatno maaaalo bolji, mada nije pravilo. Ako ti kažeš da su loši onda...

Ček na prva tri mesta si stavio filmove koje nisi ni odgledao?
FoX FoX   06.11.2016 u 03:09

Cranium (16.08.2016/20:28)
Neću reći koji je film, da ti ne bi gledao imdb, spojlere i ostalo.

Jedna baba, nekada čuvena balerina i predavač baleta na uglednim školama
Jel ovo - filmovita.com/dont- ... 2016/ američki rimejk tog filma sa ovom babom što je pljačkaju?
Cranium Cranium   06.11.2016 u 15:12

FoX (06.11.2016/02:09)
Jel ovo - filmovita.com/dont- ... 2016/ američki rimejk tog filma sa ovom babom što je pljačkaju?
Nije, mada sličan je plot. Dugo već planiram da odgledam ovaj film, ali sad sam zagazio u Aziju i jbg.
Cranium Cranium   08.11.2016 u 14:16

Odgledao film "The Wig" (2005) i lošeeeeeee.
Mislim rasplet filma je sranje. Očekivao sam mnogo više.

Jedna devojčica/devojka pati od leukemije, muči se, ide na neke terapije, kljuka se jakim lekovima ali dzaba. Njen lekar saopštava njenoj sestri da joj nije puno preostalo. Sestra rešava da je izvuče iz bolnice, da bar umre srećna. Slaže je da se izlečila i odlaze kući.
Ono što njena sestra ne zna je da mala savršeno dobro zna sve. I da umire, i zašto pije lekove, i zašto joj se sloši posle lekova.
Sestra joj kupuje periku, da ne bi išla ćelava ida se malo oraspoloži. U suštini, jedna drugu lažu da bi ovoj drugoj bilo bolje. Mala je prestala da uzima lekove koje joj sestra daje, da bi izgledala zdravije. Jer je lekovi umrtve skroz. I tako vremenom, mala nosi periku. Zadovoljna je, srećna. Nije malaksala, stanje joj ide na bolje. Ni doktor ni sestra ne mogu da skapiraju kako? Doktor zaključuje da joj je sestrina laž kako se izlečila stvorio placebo efekat (istripovala se da se izlečila) i da se telo oporavlja.
A u medjuvremenu, mala sa sve perikom ide kroz grad, slika se u milion poza, obilazi mesta na kojima se igrala sa starijom sestrom kao klinka. Blago rečeno, oprašta se od ovog sveta, jer ona ne veruje da se izlečila. Svesno odbija lekove jer ne veruje u svoje izlečenje i želi da umre srećna, a i da sestri olakša. Medjutim, medicina ne laže. Stvarno joj se stanje popravilo.

A daaaa, ponekad joj se prividjaju mrtvi.
E sad, da li je to od lekova koje ne pije ili od nečeg drugog, pogledajte ako vas zanima. Neeemojte ipak.

Evo ovo što sam napisao je do jaja. I sad bi ja od ovoga mogao da sklepam odličan kraj i rasplet. Već znam šta bih i kako bih.
I film bi bio odličan. Ali neeeeeee, ovi su ja mislim izabrali najsapunjarskiji epilog. I sj**ali ceo film.

Ocena 4/10
Cranium Cranium   13.11.2016 u 22:09

Odgledao kooonačno tajlandski film "Alone" i kooonačno dajem svoj "sud"

Iz drugog puta ga gledam, prvi put sam prekinuo nakon 15 minuta jer mi se spavalo i dobro je što nisam tada nastavljao.

Uzeo danas da gledam i j**ote pola scena se ne sećam. Znači kad mi se spava, aktivnost mozga mi veeeeeoma opada. . Okeeeej naučili smo nešto novo o sebi, a sada da se vratimo na film.

Opšta kultura kaže da je nekadašni naziv za Tajland bio Sijam, dakle do 1939. godine Tajland se zvao Sijam. (Da ne mislite da Sijam i dalje postoji i da su Tajland i Sijam dve različite države)

Elem, ovaj film se bavi tematikom sijamskih blizanaca. Ko bi drugi snimio film o ovom fenomenu sem Tajlanda?

Za one koji ne znaju, sijamski blizanci je naziv za fenomen u kome se blizanci radjaju spojeni. (U većoj ili manjoj meri). Mogu da su samo spojeni kožom a imaju dva tela, a mogu i da dele telo. Ne zna se tačno zašto se ovo dešava, ali uglavnom se fenomen sijamskih blizanaca dešava u Aziji. Ovaj fenomen je dobio naziv "sijamski" jer su najpoznatiji par blizanaca bili iz Sijama (Tajland) i putovali po cirkusima. Bili atrakcija.

A ja i dalje drobim o stvarima nevezanim za film.

Dakle Pim i Ploy su dve sestre, sijamske bliznakinje. Povezane su u predelu stomaka, ali svaka ima svoje telo.
Naravno, kako sudbina namesti, gaje posebnu vezu jedna prema drugoj.

Mnogo godina kasnije, priča se seli u Koreju, na rodjendansko slavlje Pim.
Njen dečko prima poziv u kome se saznaje da je njena majka bolesna i da je u bolnici.
Njih dvoje rešavaju da odu za Tajland, ali Pim iako zna da mora da ode i vidi majku ne želi da se vraća u Tajland jer je tamo previše lošeg ostavila. Njena sestra Ploy se ne spominje često jer je umrla prilikom razdvajanja. Skuplja snage da ode za Tajland i sećanja joj se vraćaju.

Film je bio odličan. Nije sad nikakvo remek delo, ali je zanimljiv svakako. Nije ovo klasičan horor. Više neko triler/horor mada ima dooosta zaj**anih scena. Razmišljam se da li da mu sunem 7 ili 8. Daću mu ipak 7. Zadržimo neku objektivnost. Kažem, film je dosta dobar, ali ima i neke falinke. A i nije uspeo da me ubaci u mindfuck mode. Poprilično je lagan.

PS...Glumica koja glumi Pim mi mnooogo liči na Maizu iz serije Clone. Azijska verzija Maize. (Sem foksa sumnjam da iko zna o čemu ja to) Verovatno zbog frizure i stava. I ova isto izgleda egzotično, ali ipak ona riba iz filma APT je po meni egzotika na kubni. Znači od svih krivokosih, ona mi je bila najprijatnija za oko. . Jaaaaaao kad smo kod toga, u ovom filmu se pojavljuje kućna pomoćnica. Ahahahahahahahah, neprijatna za oko. Mala žuta, krivokosa, klempava ženica.

Dakle, film je kul skroz, ali nije ništa wow.
FoX FoX   16.11.2016 u 05:14

Napokon sam odgledao The Body . Film koji mi je kran 100x spominjao
nije za ovu temu al ajd,sigurno će se svideti ljubiteljima horor filmova jer je film u mistery fazonu
Au bre ,zapetljan film dosta a na kraju je sve tako jednostavno,delimično
Baš sam se iznenadio na kraju...neočekivan kraj Extra je film,stvarno Dobro smišljen
ali ne ide mi u glavu jedna stvar
Spoiler: Samo registrovani korisnici mogu da vide spojler.

Jbt ako uspete da provalite na koju će se foru film završiti vi ste genije
Moja ocena : 9/10

kran jel creepy "Alone"?Možda pogledam btw Marsha Wattanapanich - Poy hahh kucao na guglu i iskočilo mi par slika njenih...jbt na ovoj slici ista Kristin Kreuk tjst lana lang iz smallvile-a Kakva crna Maiza brt laaanaaa je to ali dobro i na maize dosta liči možda su lana i poy sestre a keva im je Maize reci brt
Cranium Cranium   16.11.2016 u 11:25

FoX (16.11.2016/04:14)
Napokon sam odgledao The Body . Film koji mi je kran 100x spominjao
nije za ovu temu al ajd,sigurno će se svideti ljubiteljima horor filmova je
Tooooooooooo, konačno si poslušao moje vapaje. Jesam ti rekao da je film brutalizam i renesansa. Ja kad smaram, to valja. Odličan je bio. Dva puta sam ga gledao. Ovako na kompu, i još jednom na TV-u. (RTS pušta španske filmove btw)
I meni je kraj najjači. Upravo je film ekstra zbog kraja. Jer ti sve nedoumice razreši u 3 minuta. Tooo su španci.
Spoiler: Samo registrovani korisnici mogu da vide spojler.
Film je odličan triler, ali ga neki svrstavaju u horor jer nisu puno horora pogledali.

Forum početna